Maliye Bakanlığı, kamu yararına çalışan dernekler ile vergi muafiyeti tanınan vakıflar lehine mevzuat çerçevesinde bugüne kadar herkese eşit mesafede tahsisler gerçekleştirildiğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bir gazetede "Milli Talan Haritası" başlığıyla yer alan haberin tek taraflı, yanlı ve bir amaç çerçevesinde kamuoyuna sunulduğunun görüldüğü ifade edilerek, "Eğitimi, sağlığı ve turizmi teşvik etmek amacıyla faaliyet gösteren yani kamu yararına çalışan dernekler ile vergi muafiyeti tanınan vakıflar lehine Maliye Bakanlığı mevzuat çerçevesinde bugüne kadar herkese eşit mesafede tahsisler gerçekleştirmiştir. Ayrıca tüm irtifak hakkı tesisi rayiç bedel dikkate alınarak, bedel takdiri yapılıp, tahsisin süre bitiminde taşınmaz üzerindeki yapı ve tesislerin tamamı da devlete yeniden intikal etmektedir" denildi.

5N1K HATIRLATMASI
"Bu çerçevede gazete kendi perspektifinden bazı örneklerle yola çıkarak, kayırma ve ayrımcılık havası oluşturmaya çalışmışsa da durumun böyle olmadığı açık ve ortadadır" ifadelerine yer verilen açıklama şöyle devam etti:
"Bakanlığımız bugüne kadar Lösev, Cem Vakfı, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, ODTÜ Geliştirme Vakfı, Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı, Mehmetçik Vakfı gibi birçok dernek ve vakfa değeri karşılığı arazi tahsisi gerçekleştirmiş olup, sayısız örnekleri bulunmaktadır. Hal böyle iken haberi yapan gazete Bakanlığımızı aramamış ’Derneklere, vakıflara neden arazi tahsis edilir? Bu tahsisler nasıl gerçekleştirilir?’ gibi sorular sorulmadan gazetecilik 5N1K kuralı çiğnenmiş olup, ayrıca Bakanlığımızı yanlı ve kayırmacı göstermek sureti ile bilinçli kara propaganda yapmak istemiştir. Bu gazete hakkında gerekli tüm hukuki işlemler başlatılacaktır."
(İHA)