ZONGULDAK (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referanduma ilişkin açıklamaları konusunda, "O zaman vatandaş da onu tanımaz. Vatandaşı tanımayanı vatandaş hiç tanımaz, kusura bakmasın, kim olursa olsun." dedi.

Başbakan Yıldırım, Zonguldak Valiliği'ni ziyaretinin ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Anayasa değişikliği teklifinin yarın Meclise sunulacağının hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Anayasa değişikliği ile ilgili parti grubu olarak inşallah yarın teklifimizi Meclis Başkanlığına sunmuş olacağız. Ondan sonra Anayasa Komisyonu'nda ele alınacak, daha sonra Genel Kurula gelecek ve sonrası malum, halk oylaması. Genel Kuruldan 330 ve üzerinde geçince halk oylamasına gidecek." diye konuştu.

"Bütün maddelerde bir mutabakat sağlandı mı?" sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, "Evet" karşılığını verdi.

Bir pürüzün olup olmadığına ilişkin soru üzerine ise Yıldırım, "Yok" dedi.

Cumhurbaşkanının parti ile ilişkisine ilişkin düzenlemenin nasıl olacağının sorulması üzerine Yıldırım, "Partisiyle ilişkisi devam edecek." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, katıldığı bir programda "1982 Anayasa'sı yüzde 92'lik bir oyla kabul edildi. Yüzde 92'nin altında kalan her oyun belki meşruiyeti bile tartışılır." ifadelerini kullandığının hatırlatılması üzerine Başbakan Yıldırım, "O zaman vatandaş da onu tanımaz. Vatandaşı tanımayanı vatandaş hiç tanımaz, kusura bakmasın, kim olursa olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, "Yeni sistem 2019 yılından itibaren mi geçerli olacak?" sorusuna, "Hepsini yarın verilince zaten öğreneceksiniz. Bütün detayları takdir edersiniz ki aklımda tutamam, hepsi orada yazıyor." yanıtını verdi.