Başbakan Binali Yıldırım, "Siyasi irade galip gelmiş, demokrasi kazanmıştır. İşin başından beri kendisinin anamuhelafet partisi olarak gösterdiği basiret, birlik beraberlik konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. İki isim kameraların karşısına geçerek, görüşmenin içeriğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Bugün 15 Temmuz’da yaşadığımız ve ülkemizi derinden sarsan darbe kalkışmasının sonuçları hakkında kendisine bilgi verdim ve tabii darbe ile ilgili müdahaleler yapılmış olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irade galip gelmiş, demokrasi kazanmıştır. İşin başından beri kendisinin anamuhelafet partisi olarak gösterdiği basiret, birlik beraberlik konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Aynı şekilde MHP’de de aynı anlayışı gördük, diğer partilerde de. Bu bizim bu alçakça girişimi bertaraf etmekte ve halkın meydanlara inmesiyle işimizi kolaylaştırdı. Tabii iş burada bitmiyor. Bundan sonra daha dikkatli olmak lazım. Durumdan vazife çıkaran provokatörler her zaman mümkündür. Bunlara fırsat ermemek gerekiyor. Bir yanlış başka yanlışla düzeltilmez. Türkiye hukuk devleti. Hukuk içinde kalarak işler yola konacak. Yanlış yapanlar Türk adaletine teslim edilecek. Ondan sonra adalet gerekeni yapacak. Hiç kimse intikam almak gibi bir duygu içinde olamaz. Hukuk devleti içinde asla böyle birşey kabul edilemez. Birtakım görüntülerin sosyal medyada yayınlanması konusunda da hassasiyetimiz hat safhadadır. Bundan sonra hukuk dışında hareket eden olursa en şiddetli şekilde üzerlerine gidilecektir. Bugün kardeşlik söylemini daha da geliştirmeye ihtiyaç var. Ben bir kez daha gösterdiği dayanışmadan dolayı Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SAĞDUYUYA İHTİYAÇ VAR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, sağduyuya, sükunete ihtiyaç olduğunu belirterek, "Hukuk devleti olduğumuzu asla unutmamalıyız. Herşeyi her olayı hukuk içinde yapmalı ve geliştirmeliyiz. Bazı endişelerim vardı, endişelerimi Sayın Başbakana aktardım. Sadece emir dinleyen er ve erbaşlara şiddet olaylarının doğru olmadığını ifade ettim. Ciddi bir travma yaşadı toplum. Dolayısıyla, süratle normale dönmemiz gerekiyor" diye konuştu.
(İHA)