Başbakan Binali Yıldırım, son dönemde Türkiye’yi ziyaret eden ilk dünya CEO’larından olan Vodafone Grubu CEO’su Vittorio Colao’yu ve AMAP Bölge CEO’su Serpil Timuray’ı 08 Eylül 2016 tarihinde Çankaya Köşkü’nde kabul etti.
Vodafone Grubu CEO’su Vittorio Colao, 08 Eylül 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinde, Vodafone Grubu’nun Türkiye’ye duyduğu güvenin altını çizdi ve Türkiye pazarına yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti.
Colao, yaptığı açıklamada, “Vodafone Grubu olarak, 15 Temmuz akşamı Türkiye’nin demokratik kurumlarına ve demokrasisine yapılan dehşet verici saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bugün bir kez daha Vodafone Grubu’nun Türkiye pazarına bağlılığını ifade etmek için buradayım. Dün Sayın Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya geldik ve çok verimli bir görüşme geçirdik. Türkiye’nin potansiyeline inancımız tamdır ve uzun soluklu yatırımlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Vodafone’un Türkiye pazarına girmesinden itibaren son 10 yılda 18 milyar TL olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızdan ve iş sonuçlarımızdan gurur duyuyoruz. Grubumuzda başarılı bir kariyere sahip olan Vodafone Türkiye’nin yeni CEOsu Colman Deegan ile güçlü, deneyimli Türk yönetim ekibi, önümüzdeki dönemde bu başarı hikâyesini daha da ileri götüreceklerdir. Ayrıca, Vodafone Grubu dünya İcra Kurulu üyesi Serpil Timuray, Vodafone Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı görevini de üstlenerek, şirketimizin gelecek başarılarına destek olacaktır. Vodafone olarak, uluslarası bilgi ve deneyimlerimizi, dünyadaki en gelişmiş dijital inovasyonları yerel uygulama mükemmelliği ile Türkiye halkı ve ekonomisinin faydasına sunmayı sürdüreceğiz” dedi.
(İHA)