Cumhurbaşkanı Başdanısmanı Dr. Bülent Gedikli, yeni anayasanın yapılması ve başkanlık sisteminin gelmesi durumunda Türkiye’de kişi başı milli gelirin 25 bin dolarlara kadar yükseleceğini, kimsenin ajanları ile Türkiye’de darbe yapmaya kalkamayacağını söyledi.
Demokrasi nöbeti için Fatih Belediyesi Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, vatan sevgisinin imandan olduğunu belirterek, “Vatanı kem gözlerden, düşman istilalarından korumak için hudut boylarında nöbet beklemek, çok kutsal ve sevabı bol olan bir davranıştır” dedi.
Peygamber Efendimizin bir hadisinde "Allah rızası için bir gün nöbet beklemek, dünya ve dünyadakilerden hayırlıdır. Sizden birinin kamçısının cennetten işgal ettiği bir yer de, dünyadan ve dünyadaki her şeyden hayırlıdır" buyurduğunu ifade eden Gedikli, “15 Temmuz FETÖ işgal ve darbe girişiminden bugüne kadar sizler ve 81 ilde milyonlarca vatandaşımız demokrasi nöbeti tutuyorsunuz Allah hepinizden razı olsun. Kardeşlerim, FETÖ’nün tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet demiştik, şimdi taban da artık bu kadar kardeşimizin canına kıyıldıktan, Meclis bombalandıktan, Cumhurbaşkanına suikast yapılmaya çalışıldıktan sonra bu FETÖ’nün ibadetle alakası olmadığını anlamışlardır. Lütfen, artık bunlara verilen her türlü destek terör örgütü üyeliği kapsamında cezai işlem görecek, yapmayın” diye konuştu.
“2012 yılında Hakkari’de bu FETÖ’nün emniyet müdürü, valisi ve o zamanki maalesef bizim İçişleri Bakanı olan şahıs yüzünden heyetimle beraber suikaste uğruyorduk az daha” diye konuşan Gedikli gerçek TSK mensupları tarafından kurtarıldıklarını söyledi. Gedikli “Gerekli makamlar biliyor, bunu kamuoyuna ilk kez açıklıyorum. Evet kendimizin atadığımızı sandığımız emniyet müdürü meğer devlete değil FETÖ’ye çalışıyormuş. ‘Daha fecaati ne olabilir ki’ diyorsunuz değil mi? Var maalesef, bu FETÖ’nün daha berbat eylemleri var. ABD parlamentosunda, Almanya parlamentosunda Ermeni soykırımı tanınsın diye milyonlarca dolar akıttıklarını yıllardır somut bilgilerle teyit ettik. Almanya bu sene skandal bir kararla olmayan Ermeni soykırımı yalanını meclisinden geçirdi. Bir baktık alçak FETÖ üyesi gazeteciler zil takıp oynuyor. 7 Haziran öncesi canlı yayında PKK’nın tehditle HDP’ye oy topladığını, halkın şikayet etmek için savcılara gidemediğini açıklamıştım. Bugün anlıyoruz ki, o vatandaşlar savcıya gidemiyordu, çünkü FETÖ-PKK çoktan kol kola girmişti bile” şeklinde konuştu.
15 Temmuz’un ertesi günü yabancı kredi kuruluşlarının ardı ardına yaptığı açıklamalar ve Türkiye ile anlaşması olmayan S&P’nin not indiriminde bulunduğunun altını çizen Gedikli ”Ekonomiye de ayrıca darbe vurmak için kurgulanmış bir senaryo ile uyandık. Başkomutan çıktı gümbür gümbür açıklamalarını yaptı. Hükümetimiz ardı ardına ekonomi reform paketlerini açıkladı. Ama bakın kardeşlerim tuzak büyük, oyun çok büyük, akıllı olacağız, rehavet kapılmayacağız. Yeni anayasa yapacak mıyız, Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapacak mıyız? O zaman kişi başı milli gelir 25 bin dolar da olur, gelişmiş ülke olup uzaya da çıkarız, bir daha kimse ajanları ile Türkiye’de darbe yapmaya kalkamaz” ifadelerini kullandı.
(İHA)