Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Silopi’nin yarısından fazlasını ziyaret ettiklerini belirterek, “Buradan HDP’ye seslenmek istiyorum, PKK’nın çukur siyasetine destek vermeyi burada bıraksın artık. İnsanlar beraberce huzur içinde yaşamak istiyor” dedi.
Bugün sabah saatlerinde Mardin’de askerlerle kahvaltıda bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, ardından helikopterle Şırnak’ın Silopi ilçesine geldi. Ramazanoğlu’nu burada Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Emniyet Müdürü Celal Sel, Silopi Kaymakamı Savaş Konak ve vatandaşlar karşıladı. Bakan Ramazanoğlu, daha sonra geçtiği Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya katıldı.
Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ramazanoğlu, Silopi’de huzuru gördüklerini belirterek, “Devletimizin kudret elinin burada kamu düzenin sağlanması bağlamında gerekeni yaptığı, Silopi’de günlük güneşli bir günle beraber sokaklarda herkesin işine ve gücüne baktığını, dükkanlar açıldığını, tamamen hayatın normal akışıyla devam etmesiyle birlikte gülen yüzler gördük. Devletimizin o kamu düzeni insanlarımızın güven içinde yaşama mutluluğunu tesis etmiştir. Biz de devletin şefkat eli tarafında açılmış yaraların sarılması için buradayız” dedi.

“HER AİLENİN DANIŞMANI OLACAK”
Büyük projelerinin olduğunu anlatan Ramazanoğlu, “Bir Türkiye projemiz var. O Türkiye projesinin saha çalışmasını yapıyorlar. Bu Türkiye projemizin ismi Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP). Burada her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Aynı her ailenin bir aile hekimi olduğu gibi. Bu danışman aileleri ziyaret edecek. Ziyaretlerinde ailelerin içerisindeki bütün problemleri görüp o aileye hem rehberlik hizmetleri verecek. Öteki taraftan da rehabilitasyon ve terapi verecek. Kız çocuklarının okulda kalma süresi ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi için ‘Bak’ diyeceğiz. Kadınlara ‘Bizim şartlı nakit desteğimiz var’ diyeceğiz. ‘Kızını çocuğunu okula yollarsan hesabına para yatırıyoruz’ diyeceğiz. Bu şekilde temel hedefimiz kız çocuklarını ve erkek çocuklarını 12 yıl boyunca okulda tutmak” diye konuştu.

“HEPİMİZ AYNI DERT İLE DERTLENİYORUZ”
Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlet olduğuna ve HDP’ye seslendiğine dikkat çeken Bakan Ramazanoğlu, şunları kaydetti:
“Şehirleri yakan, medeniyetleri yok eden, aileleri parçalayan ve kardeşçe yaşama irademize ipotek koymaya kalkan PKK’ya, PKK’nın çukur siyasetine destek vermeyi bıraksın artık. İnsanlar beraberce huzur içinde yaşamak istiyor. Biz beraberce huzur içinde yaşamak istiyoruz. İşimize gücümüze bakmak istiyoruz. Türk ve Kürt ile yan yanayız. Hepimiz kardeşiz ve aynı dert ile dertlendiğimiz için derdimiz aynı. Derdimiz buradaki insanlarımızın gözyaşını dindirmek, daha mutlu olmalarını sağlamak ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak. Bu coğrafya hepimizin coğrafyası. Şırnak bizim için ne ise İzmir o.”

“4 BİN 500 AİLE ZİYARET EDİLDİ”
Bakan Ramazanoğlu, Silopi’de yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgi vererek, şu ifadelerde bulundu:
“Silopi’de 4 bin 500 aile ziyaret edildi. Bu da yaklaşık 35 bin insanımıza tekabül ediyor. Silopi’nin yarısından fazlasını ziyaret emiş bulunuyoruz. Şuanda sahada arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de bütün Silopi ziyaret edilmiş olacak.”

“ESNAF ZİYARETLERİNDE BULUNDU”
Ramazanoğlu, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte 2. Cadde üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti. Yolda karşılaştığı çocuklarla sohbet eden Ramazanoğlu, hurma satan bir seyyar satıcıdan aldığı hurmaları, vatandaşlara ve gazetecilere ikram etti. Ramazanoğlu, seyyar satıcının “Barış istiyoruz” sözlerine karşılık, “Barış geldi. Elhamdülillah barış var. Sayın valim burada, hükümetin bakanı burada. Vatandaş burada. Sen de satıyorsun. Gelmişsin buraya malını satıyorsun. Devlet huzuru getirdi. Biz de devletin şefkat eli olarak buradayız. Bundan sonra burada yaralar sarılacak. Herkes işine gücüne bakacak” şeklinde yanıt verdi.
Bakan Ramazanoğlu, daha sonra özel harekat polislerinin kaldığı bir binayı ziyaret etti. Burada polislerle sohbet eden Ramazanoğlu, polislerin arasında olmanın kendisi için çok değerli olduğunu belirterek, “Eli kanlı PKK terörü ve siyasi arka bahçelerine cevabımız var, hepimiz şu iki elin kenetlenmesi gibi kardeşiz. Biriz beraberiz” dedi.
Ramazanoğlu, programını bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, sürdürdü.
(İHA)