Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terörle İslamiyet’in yan yana getirilerek bazı İslam ülkelerinin siyasi ve sosyal kaosa sürüklenmek istendiğini belirterek, "Yüce dinimize yönelik çirkin bilinçaltı çalışmaların bilgisayar oyunlarında dahi yer bulması sorunun büyüklüğünü göstermektedir’’dedi.
Bakan Kılıç, “Barış, Kalkınma ve Dayanışma için Gençliğin Güçlendirilmesi" temasıyla düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı’nın açılışında konuştu. İslam İşbirliği Teşkilatı’nı Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansına ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade eden Kılıç, "1,7 milyar Müslüman nüfusu temsil eden İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Gençlik ve Spor Bakanları olarak, geleceğe yön verecek gençlerin yetiştirilmesindeki sorumluluğumuzun farkındayız. Bu öyle bir sorumluluktur ki Allah’ın izniyle mükafatı kendisinden kat be kat büyüktür. Rabbim bizlere başarılı olmayı nasip eylesin inşallah. İslam dünyasında takdirle karşılanan bu toplantımıza İstanbul’da ev sahipliği yapıyor olmaktan ayrıca gurur duymaktayız. Buradaki birliktelik, dostluk ve kardeşlik tüm dünyaya örnek teşkil edecek ve gelecek nesillere kuvvetli bir zemin oluşturacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

“İSLAM ÜLKELERİNE BAKIŞ AÇISININ DEĞİŞMESİ ADINA YANILTICI İFTİRALARLA MÜCADELE EDECEĞİZ’’
Toplantının Nisan ayında İstanbul’da yapılan "İİT-2025: Eylem Programı"nın kabul edildiği İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesinde alınan önemli stratejik kararların takibi için de ümit verici bir adım olduğunu vurgulayan Kılıç, ’’Biz İslam ülkelerinin ve aynı zamanda, barış dini olan İslam’ın temsilcileri olarak, insana verilen değeri en güzel şekilde yaşamak ve yaşatmak gibi ulvi bir görevi üstlenmiş durumdayız. Günümüz dünyasında İslam coğrafyaları üzerinde oluşturulmak istenen negatif bir imaj ileri sürülmeye çalışıldığını maalesef görmekteyiz. Dünyanın İslam ülkelerine bakış açısının değişmesi adına İslamafobi olarak adlandırılan bir tabir kısaca iftiralar silsilesi tasavvur edildi. İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri olarak bu yanlış ve yanıltıcı iftiralarla mücadele etmekte bizim boynumuzun borcudur’’ şeklinde konuştu.
İslam dinine yönelik çirkin, bilinçaltı çalışmaların bilgisayar oyunlarında dahi kullanıldığını kaydeden Kılıç şunları söyledi:
’’İslam ile terör kelimesi ile kesinlikle yan yana getirilemez. İnancımız gereği yasaklanmış ve insan canına kasteden tüm yapılanmalar bizim için terör örgütüdür. İslam; din, dil ve ırk gözetmeksizin tüm mağdur ve mazlumların yanında olmuş her zaman zalimlere karşı durmuştur. Kimi Müslüman ülkelerinde bu ve buna benzer durumlar kullanılarak bugün siyaseten ve sosyal bakımdan kaosa sürüklenmek istenmesi ayrıca endişe vericidir. Bu konuda özellikle çocuklar ve gençler üzerinden yürütülmek istenen algı operasyonlarına karşı daha dikkatli olmalıyız. Yüce dinimize yönelik çirkin bilinçaltı çalışmaların bilgisayar oyunlarında dahi yer bulması sorunun büyüklüğünü göstermektedir. Bahsettiğimiz sorumluluğun ağırlığını burada bir kez daha görmüş oluyoruz ki; sahip olduğumuz gençlik potansiyelini en iyi şekilde muhafaza ederek tüm olumsuzluklardan arındırmak zorundayız."
(İHA)