Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında bir tankın isabet aldığı yönünde bilgiler olduğunu belirterek, "Olay ve gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) öncesi MYK üyeleri tarafından kapıda karşılandı. Yıldırım, parti genel merkezinin önünde bekleyen kurul üyeleri ve gazetecilerle tokalaştı. Daha sonra ise basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Kimilerine göre her gün bayram. Önümüzde Pazartesi gününden itibaren mübarek Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Tüm milletimizin bayramını tebrik ediyorum, bayramın birlik, beraberlik, kardeşliğimize katkılar sağlamasını niyaz ediyorum. Bayramlar, ayrılıkların, pişmanlıkların azaldığı kardeşliklerin, birliğin beraberliğin arttığı sevginin, saygının doruğa çıktığı müstesna günler. Ümit ederim ki bu bayram sedece ülkemiz için değil, bölgemiz için de güzel günlerin de habercisi olur. Ülkemizde geçtiğimiz bir buçuk ay içerisinde fevkalade olaylar oldu, büyük bir darbe girişimini milletimiz ferasetiyle, cesaretiyle bertaraf etti. Bir yandan da ülkemizi bölmeye çalışan, ülkemizde kardeşliği, birliği, beraberliği yok etmeye çalışan terör örgütüyle de amansız mücadelemiz devam ediyor. Ülkemizde hem hudutlarımızın yüzde 100 güvenliği sağlanana kadar hem milletimize yönelen tehditler tamamen yok olana kadar Suriye’nin güneyinde güvenli bir alan oluşturma faaliyetleri devam edecek, Fırat Kalkanı Operasyonu’ndan bahsediyorum. Aynı zamanda yurtiçinde de belirlenmiş, 10-12 terör örgütlerinin yuvalandığı yerleri bertaraf etmek için askerimiz, jandarmamız, geçici köy korucularımız canla başla çalışıyor. Amaç, uzun bir tatile çıkacak, bayram süresince vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamak" ifadelerini kullandı.
Vatandaşların bayram tatilinde memleketlerine gideceğini belirten Yıldırım, "Eş dost akrabalarıyla biraraya gelecekler. Bunlar güzel şeyler. Biz, onların üzülmeden sevdiklerine ulaşmalarını arzu ediyoruz. Onun için de acele etmesinler. Yollar çok güzel, yolların kuralının olduğunu, kralının olmadığını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Tüm milletimize hayırlı bayramlar diliyoruz" dedi.
Kendisinin bayram planının sorulması üzerine Yıldırım, "Biz buralardayız. Millet rahat edince, biz de rahat etmiş sayılıyoruz" karşılığını verdi.

"BİR TANKIMIZIN İSABET ALDIĞI YÖNÜNDE BİLGİLER VAR"
Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin haberlerin sorulması üzerine Başbakan Yıldırım, "Henüz teyit edilmiş bir haber yok. Bir tankımızın isabet aldığı yönünde bilgiler var. Olay ve gelişmeleri takip ediyoruz" şeklinde konuştu.
PKK ile irtibatlı kişilere yönelik operasyonların hatırlatılması üzerine ise Başbakan Yıldırım, "KHK’larla öncelikle FETÖ ile irtibatlı bir şekilde örgütün içinde olmuş, faal olarak çalışmış, onlara katkı sağlamış, kamuda istihdam edilenlerin memuriyetten çıkarılması yönünde karar alındı ve uygulamaya kondu. Aynı şekilde daha sonraki KHK’larda da bölücü terör örgütünün içinde olmuş, lojistik destek sağlamış, terör örgütünün faaliyetine katılmış, eldeki kamu imkanlarının terör örgütünün kullanmasına aracılık yapmış olanlar için benzer uygulamayı başlatmış bulunuyoruz. Bunun ilk uygulaması Milli Eğitim’de başladı. Bugünlerde de, İçişleri Bakanlığı, Valilikler, Belediyeler hakkında da, bu tip suç karışmış, bölücü terör örgütüne yataklık etmiş, onlarla birlikte çalışmış, kamu kaynaklarının terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanılmasına izin vermiş olan belediye başkanları, meclis üyeleri ve diğer kamu görevlileri için benzer uygulamalar yapılacak" ifadelerini kaydetti.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile yaptığı görüşmenin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Bizim Cerablus’taki işimiz, bir ülkemizin güney hudutlarını emniyet altına almak. Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle DEAŞ olmak üzere terör grupları sınırlarımız içindeki bölgedeki roket, füze gönderiyor, ateş ediyorlar. Şu ana kadar 29 civarı kadar vatandaşımız bu şekilde hayatını kaybetti. Gaziantep’teki düğündeki patlamayla 59 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tüm bu tehditleri ortadan kaldırmak için ÖSO’ya destek vermek suretiyle bu operasyona başladık. Bu operasyonun amacı, Suriye’nin toprak bütünlüğünü veya yapısını değiştirmek değil, ülkemizin güney sınırlarını emniyet altına almak ve vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak. Bu iki hususu yüzde 100 sağlayıncaya kadar bu operasyonlarımız devam edecek" dedi.
(İHA)