Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Önce millet sonra kendiniz sonra da Rabbinizi bildiğiniz sürece kimse size bir şey yapamaz. Türkiye’de kaldırdığınız birçok halının altından neler çıkıyor bir bilseniz” dedi.
Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) kalkınma yolunda yenilik üreten projeleri desteklemek amacıyla düzenlediği 5’inci Türkiye İnovasyon Haftası’na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak konuşmacı olarak katıldı. İstanbul Kongre Merkezi’nde 2’nci günüyle devam eden haftaya Bakan Albayrak’ın yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, sanayiciler, akademisyenler ve çok sayıda öğrencileri katıldı. Program, bir kişi eşliğinde yapılan sine vizyon gösterisiyle başlayarak geliştirdikleri projelerle ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödül takdimiyle devam etti. Öğrencilere ödüllerini Bakan Albayrak ve TİM Başkanı Büyükekşi takdim etti. Ardından protokol konuşmalarının yapıldığı törende Bakan Albayrak, ülke olarak enerji üretebilmenin önemine dikkat çekti.

“DOĞU COĞRAFYASI HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA KARŞIMIZA ÇIKIYOR”
Enerji üreten ülkelerin küresel ligde öne çıktığına dikkat çeken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye’nin son 10 yılda enerji ihtiyacına harcadığı para yaklaşık 400 milyar dolar, yani yılda 40 milyar dolar büyümemizi destekleme noktasındaki enerji ihtiyacımızı karşılamak için yurt dışına para veriyoruz. Bu yüzyıl geçtiğimiz yüzyıldan çok farklı bir noktaya gidiyor. Dünyada ekosistemin, ekonomik zenginliğin refahın her geçen gün Doğu’ya kaydığı bir süreçten geçiyoruz. Nüfus, pazar, tüketim, teknolojik ar genin geliştiği coğrafya olarak Doğu coğrafyası her geçen gün çok daha fazla karşımıza çıkıyor. Bir çok ekonomik anlamda kuruluşun tespiti benim şahsi fikrim değil, sadece Çin ve Hindistan’ın ekonomik olarak gayri safi milli hasıla toplamı G-7 ülkelerini geçiyor. Daha 10 15 sene öncesine kadar dünya ekonomisinin yarısı olan G-7 ülkelerini geçecekler” diye konuştu.

“KİM NE DERSE DESİN, SAKIN KULAK ASMAYIN"
Enerji politikalarının değiştiğini belirten Bakan Albayrak, “20’inci yüzyıldaki petrol merkezli enerji politikalarının yerini 21’inci yüzyılda gaz merkezli bir dilin, stratejinin yer aldığı bir süreçte çok başka bir yüzyılla karşı karşıyayız. Bu sizi başka bir lige taşıyacak tehditlerin yanında büyük fırsatları da ihtiva ediyor. Tarihsel süreçte son yüzyıla baktığımızda bu nesil 2000 sonrası jenerasyon Yeni Türkiye, yeni yüzyıl, yeni küresel kartların yeniden karılıp oyunun yeniden planlandığı şu süreçte şahsi kanaatim son yüzyılın en kritik neslidir. Kim ne derse desin, sizi küçük görmeye, özgüveninizi zedelemeye, sizi demoralize etmeye çalışırsa çalışsın, sakın kulak asmayın. Önce millet sonra kendiniz sonra da Rabbinizi bildiğiniz sürece kimse size bir şey yapamaz. Türkiye’de kaldırdığınız birçok halının altından neler çıkıyor bir bilseniz” dedi.
10 Aralık’ta sona erecek olan 5’inci Türkiye İnovasyon Haftası’ndaki program öğrencilerin Bakan Albayrak ile toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
(İHA)