AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz yine çok konuşulacak bir programa imza attı. Yılmaz, KTÜ’de okuyan yabancı uyruklu gençlerle bir araya gelerek her birini tek tek dinleyip özel ilgi gösterdi. İl Başkanlığı binasında bir araya geldiği gençlere siyaset üstü mesajlar veren Yılmaz, “Sizler bizlere emanetsiniz, binlerce kilometre uzaklıktan şehrimize gelerek hem renk kattınız hem de kardeşliğimizi pekiştirdiniz. Eğitiminiz boyunca bizden ne emrederseniz yerine getirmeye çalışacağız. Bizler kardeşiz ve bu kardeşliğimizle Dünya’ya önemli mesajlar veriyoruz.” dedi. 
SORUMLULUKLARIMIZI BİLİYORUZ 
Afganistan, Pakistan, Kamerun, Gine, Tacikistan, Moğolistan, Fas, Gine, Azerbaycan gibi ülkelerden Trabzon’a okumaya gelen öğrenciler ise Yılmaz’ın kendilerine karşı tutumundan dolayı memnun olduklarını ifade etti. Onlara yabancı değil onlardan biri olduklarını özellikle belirten Yılmaz, “Bizler hem din kardeşiyiz hem de insanlık adına kardeşiz, sizlerin ülkelerinde Osmanlı Devletinin izleri hala daha mevcuttur. Ve biz sizlerin memleketine Türkiye’den geldik dediğimizde bizlere kucak açtınız bizleri ev sahibi yaptınız. Biz de sizlere karşı sorumluluklarımızı biliyor ve yerine getirme gayreti içerisindeyiz.” şeklinde konuştu. 


VARLIĞINIZLA KATKI VERİYORSUNUZ
Öğrencilerin Türkçe ’ye hâkimiyeti karşısında da şaşıran Yılmaz, “Türkçemizi ana diliniz gibi konuşmanız beni duygulandırdı ve Türkiye’nin Türkçe’nin ne derece gurur verici olduğunu bir kez daha hatırlattınız. Ortadoğu’da Afrika’da ve Asya’da Türkiye bir umut ışığı, Türkiye bir öncü ülke ve sizler de bu kutlu davaya varlığınızla katkı veriyorsunuz, Allah sizlerden razı olsun. Burayı siyasi bir kurumdan öte düşünmenizi rica ediyorum, odam odanız, koltuğum koltuğunuz ve imkanlarım sizlerin emrindedir.” dedi. Programa Yılmaz ve yabancı uyruklu öğrenciler yanı sıra AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Halil İbrahim Alegöz de katıldı.