Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosunun Türkiye kararını eleştirerek, "AP’de toplanıp bir toplantı yapmışlar. Orada bir karar almışlar. Sen böyle bir karar alsan ne yazar, almasan ne yazar" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe’de yapılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılış törenine katıldı. Böyle bir külliyeyi Sancaktepe’ye kazandırması nedeniyle Belediye Başkanı İsmail Erdem’i tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek maddi gerek manevi bu külliyenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Uzun bir yolculuktayız. Belediye başkanlığında bugüne hep milletimizin hizmetinde olarak bu günlere geldik. Siyaseti böyle anladık. Böyle devam edeceğiz. Bizler attığımız adımlarla Türkiye’deki birçok spekülasyonlara rağmen bu ülke 2002 den bu yana 3,4- 5 katlandıysa bir sebebi var. Nedir o biz bu milletin kaynaklarını yedirmedik. Bu milletin kaynaklarını milletimizin hizmetine sunduk. Bu ülkede her yerde bir devrim yaşanıyorsa Bir devrim yaşanıyorsa sebebi hizmetlerdir. Sancaktepe İstanbul’un ikinci şehir hastanesinin yapılacağız. Şehir hastanelerin bir tanesi Avrupa Yakasında yapılıyor. Anadolu yakasındaki ise buraya yapılacak. Burada yapılacak hastaneye yurt dışından uçakla hasta gelebilecek” dedi.

“EVET, ‘ERDOĞAN’ BU ZİHNİYETE KARŞI DİKTATÖRDÜR”
“Adalet, ulaşım, enerji de attığımız adımlar ortada ama hepsinden öte dış politikada attığımız adımlar da ortada” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün sabah kadın ve demokrasi vakfının bir toplantısındaydım. O toplantıda ifade ettim Adalet. Avrupa Birliği toplanmış, bir toplantı yapmışlar ve o toplantıda müzakerelerin dondurulmasıyla ilgili bir karar almışlar. Sen bu kararı alsan ne yazar almasan ne yazar. Siz zaten 53 senedir bu kararları alıyorsunuz. Bu karara ellerini kaldıranlar, hayır diyenler, evet diyenler. Hayır diyenler 36 tane evet diyenler bayağıda fazlaymış. Bu hani ‘diktatör’ dediğiniz bir Erdoğan var ya. Evet bu Erdoğan, bu zihniyete karşı diktatördür. Ama samimi olanlara karşı müşfiktir, merhametlidir” dedi.

“BUNLAR DARBECİLERİ KIRMIZI HALILARDA KARŞILARLAR”
ABD seçimlerinden sonra Trump’ın diktatör ilan edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:
“Bunlar tatlı su demokratıdır. Bunlar dürüst değildir. Bunlar darbecileri kırmızı halılarda karşılarlar. Biz ise darbecileri indirdiğimiz için bunlar rahatsız oluyorlar. Eğer darbeciler 15 Temmuz’da başarılı olsaydı var ya bunlar Avrupa’nın meydanlarında zil takıp oynayacaklardı. İdam kararı parlamentodan geçerse ben bunu onaylarım diyorlar AİHM bunu reddeder. Bu millet asildir. Bu milletin iradesi herkesin saygı duyması gereken bir iradedir. Onlar isteseler de istemeseler de karar sizin kararıdır. Batıya sesleniyorum, bu ülkeden kaçıp giden teröristleri Brüksel meydanında nutuk attıran siz değil misiniz? Neymiş milletvekilleri hapse girmiş. Buradan hatırlatıyorum. Dokunulmazlığın kaldırılmasını bunlar istemedi mi. Dokunulmazlık kalkınca yargıya gidip ifade veren siyasi parti liderleri bile var. Bunlar niye kaçtı. Çünkü bunlara teröre bulaştı teröre yataklık ettiler. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.”