Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye’nin bugün üstü örtülü olmaktan çıkmış açık bir savaş yaşadığını belirterek, “Bu savaşın adı; Olimpus dağının çocuklarıyla Hira dağının çocukları arasındaki savaştır” dedi.
“Gençlerin Gözünden Ata Yadigârı Topraklar” projesi kapsamında Türkiye’nin farklı illerindeki üniversitelerde okuyan, fotoğrafçılığa ilgi duyan 30 gencin Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna-Hersek ve Karadağ’da ata yadigarı toprakları ziyaret ederek çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi Ordu Üniversitesi’nde açıldı.
Serginin açılışına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"ÜSTÜ ÖRTÜLÜ DEĞİL AÇIK BİR SAVAŞTAYIZ"
Serginin açılışında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, bu tür projelerin desteklenmesini isteyerek, “Gönül coğrafyamızın her bir yeri birbirine ulaşsın. Bizim insanımız Balkanlardan Çin Seddine, Kafkaslardan Yemen’e, Afrika’nın derinliklerine kadar bir olsun, iri olsun, diri olsun önce kendi içinde bir büyük millet, sonra bir büyük ümmet olsun inşallah” dedi.
Türkiye’nin son 3.5 yıldır üstü örtülü olmaktan çıkmış bir savaş yaşadığına dikkat çeken Topçu, “Ülkemizde 3,5 yıldır açık bir şekilde gördüğümüz, üstü örtülü değil artık, apaçık özel savaşın, yüzyıldan buyana bir tek nedeni var. Bu savaşın adı; Olimpus dağının çocuklarıyla Hira dağının çocukları arasındaki savaştır. Allah’ın izniyle bu savaşı Tanrı dağından inip, Mezopotamya’nın, Hicaz’ın çocuklarıyla, Afrika’nın ve Balkanların çocuklarıyla kucaklaşan, Hira’ya çıkıp ‘Oku’ emri gereğini bin yıldır yapan milletimizin zaferiyle sonuçlanacaktır inşallah. Hiç kimse umutsuzluğa düşmesin. Niye biliyor musunuz? Çünkü bu milletin başında ‘öleceksek adam gibi öleceğiz’ diyen bir başkomutan var. Evet, Türkiye’mizin problemleri var. Şehit Şamil Baseyev’in dediği gibi ‘Allah var, problem yok’ 15 Temmuz’da büyük problemler başımıza geldi. Ancak, bu millet iradesini ortaya koydu ve Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da yaptığı gibi bir destanı tekrar yazdı” diye konuştu.
(İHA)