BOLU (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Türkiye'nin zor durumdan çıkmasına fırsat vermeyen bütün kesimlere rağmen milletin farkındalığı ve yöneticilerin dirayeti ve ferasetiyle bu zorlukların üstesinden geldiğini belirtti.

AK Parti Bolu İl Başkanlığını ziyaret eden Yegin, burada yaptığı konuşmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatı üzerine, bakanlığın üst düzey çalışanları olarak, 81 il teşkilatını ziyaret ettiklerini söyledi.

"Türkiye, olağanüstü dönemlerden geçmeye devam ediyor." diyen Yegin, "Allah'a hamdü senalar olsun, Türkiye'yi olağanlaştırmak istemeyen bütün kesimlere, Türkiye'nin zor durumdan çıkmasına fırsat vermeyen bütün kesimlere rağmen milletimizin desteği, farkındalığı ile ülkemizi yönetenlerin dirayeti, feraseti ile bu zorlukların üstesinden geliyoruz." diye konuştu.

Ülkenin 15 Temmuz'da feci bir hadise yaşadığına işaret eden Yegin, "Milletin bütün kesimi olarak mücadele ederek bunun da üstesinden geldik ve süreci atlattık. O süreçten sonra normalleşme sürecine doğru gidiyoruz. Olağanüstü hal döneminde olmamıza rağmen kurumlar kendi sorumluluk alanlarına ilişkin olarak, vatandaşlarımız kendi hayatlarına ilişkin olarak ticaret, sanayi, esnaflarımız kendi faaliyet alanlarına ilişkili olarak bu normalleşmeyi yavaş yavaş hissetmeye başlıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yegin, sosyal güvenlik, pirim borcu ve benzeri borcu bulunanlara yönelik yapılandırma imkanı getirdiklerini belirterek, bu konuda farkındalığın arttırılması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra Yegin, Bolu Valisi Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti. Bakanlık tarafından Bolu'da yürütülen çalışmaların konuşulduğu ziyarette, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş ve İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın da hazır bulundu.