TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, "Bu devletin polisi, askeri ve güvenlik güçleri katil olmadığı gibi, katil olanlarla mücadelesiyle Türk milletinin takdirini kazanmış, duasını almıştır" ifadesini kullandı.
Revi, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun, İstanbul'da dün gerçekleştirilen DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sloganlar atılması üzerine salonu terk ettiğini anımsattı.
Bakan Soylu'ya yapılan sözlü saldırının millete ve milletin oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'a saygısızlık olduğunu belirten Revi, şöyle devam etti:
"Şehrimizin evladı Bakanımız Süleyman Soylu'ya DİSK Genel Kurulunda yapılan sözlü saldırı, edepten yoksun ve insanlıktan nasibini almamış bir güruh tarafından gerçekleştirilmiştir. Sözlü saldırıyı AK Parti Trabzon Teşkilatları olarak şiddetle kınıyor ve Sayın Bakanımızın yanında olduğumuzu tekraren ilan ediyoruz."
Revi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Genel Kurulda 'katil devlet', 'katil Erdoğan' sloganları atanlar, orada devlete yapılan terbiyesizliğe ses çıkarmayanlara dönsün bir baksın. Sayın Bakanımızın dediği gibi, katil orada duruyor, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan orada duruyor. Bu milletin birliğini, beraberliğini, huzurunu ve istikrarına darbe vurmaya kalkan orada oturuyor. Sadece katil orada durmuyor aslında o katile dolaylı yoldan partisel anlamda destek veren de orada durmaktadır ve devlete yapılan saygısızlığa karşı gereken tepkiyi göstermeyip seyirci kalmıştır. Bizimle birlikte bu memlekete sevdalı vatandaşlarımız da onların gerçek yüzlerini görmektedir." Devletine katil diyen bir zihniyetin, Devletinin Cumhurbaşkanına 'katil' diyen bir topluluğun, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğüne kastı olduğunu savunan Revi, "Bu sözlü saldırı basit bir saldırı gibi görünüyor olabilir fakat o sözlerin arkasında marjinal grupların devletimize ve milletimize ne gözle baktığını da apaçık göstermektedir. Bu devletin polisi, askeri ve güvenlik güçleri katil olmadığı gibi, katil olanlarla mücadelesiyle Türk milletinin takdirini kazanmış, duasını almıştır. Ağızlarından salya akan ve alenen suç işleyenler hakkında da devletimizin savcılarını göreve davet ediyorum. Üç, beş çapulcunun haddini, 'katil' dedikleri devlet, yasalar çerçevesinde bildirecektir" değerlendirmesinde bulundu.