AKP iktidarının verdiği sözlerine yerine getirmediği gibi, hak ve özgürlüklerin bu yasa ile rafa kaldırılacağını dile getiren Canalioğlu kürsüden şu ifadeleri kullandı;

-"Biz üç şeyi kaldıracağız." demiştiniz..
"Yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları kaldıracağız." demiştiniz ama gelinen süreçte bunların hepsini tamamen çoğalttınız, yasakları giderek artırdınız ve bugün getirdiğiniz yasayla da bu yasakları kat kat artırıyorsunuz. Yani, siz Türk halkını kandırıyorsunuz değerli arkadaşlar ve "Bu ülkede barış gelecek." diye aldatıyorsunuz ama ne şekilde geleceğini ortaya koymuyorsunuz.

Siz, aslında ülkeyi getirmiş olduğunuz durumda 3Y'ye bir 3Y daha eklendiniz. Bu 3Y şu: Yağcı, yandaş, yalan. Şimdi, arkadaşlar, rahmetli Erbakan olsaydı şimdi ne derdi? "Sizi gidi 3Y'ciler sizi…"

-Bu ülkenin yüzde 50'si bize nefretle bakıyor diyorsunuz!
Bakın, siz diyorsunuz ki: "Bu ülkenin yüzde 50'si bize nefretle bakıyor, sokağa çıktığımız zaman insanlar bize nefretle bakıyor." Ne bekliyordunuz? Sizi sevmelerini mi bekliyordunuz? Şunları yaptıktan sonra sizi nasıl sevecekler? Türkiye ekonomik, siyasal, kültürel, sanatsal çöküşe hızla gitmekte, yoksulluk almış başını gidiyor, vatandaş bir dilim ekmeğe muhtaç, herkes yarından şüpheli, günübirlik yaşıyor. On iki yıldır laik-antilaik kutuplaşması yarattınız, her iki tarafı düşmanlaştırmak için elinizden geleni yaptınız, AKP iktidarınızda Türkiye topraklarına kin tohumları ektiniz. Eğitim, sağlık, bayındırlık hizmetleri çöktü. Yüz yılda milletin alın teriyle oluşturulan fabrikalar satıldı, halk işsizliğe mahkûm edildi, özelleştirme adı altında halkın malı, değerleri haraç mezat satıldı. Köylümüz toprağında tarım yapamaz oldu Sayın Bakan. Tarlalar boş kaldı; ekin ekmek, meyve yetiştirmek uluslararası tekellerin iznine bağlandı. Ahlak değerlerimizi çökerttiniz her şeyden önce. Hırsızlığı günlük olağan bir iş durumuna getirdiniz. Hırsız evinize ya da iş yerinize girdiği zaman "Hırsız var." diyemiyorsunuz, dediğiniz zaman makul şüpheli olarak hemen sizi alıyorlar, ne yapacaklarını bu yasa çıktıktan sonra da göreceksiniz.

-İnsanlar aç susuz yaşıyor
Siz bunlarla uğraşırken, insanlar aç susuz yaşıyor. Bakın, size bir örnek veriyorum, sene 2015, 21'inci yüzyılın ilk çeyreği, işte bir örnek: "Sene 2015, köyde hâlâ su yok, satılık susuz köy" Araklı'nın Değirmencik mahallesi Seymenler mevkiinde "satılık susuz köy" arkadaşlar, sene 2015.