Çapkınoğlu, Hacısalihoğlun’a hitaben, “Bilindiği üzere üç dört ay önce, İl Başkanı olarak, Merkez Parti Genel Başkanımız Prof. Dr. Abdül İbrahim Karslı nezdinde atanmıştım. Seçim süreci içerisinde Sayın Genel Başkanımızın direktifleri nezdinde Merkez Parti Trabzon milletvekili aday adayı oldum. Bu doğrultuda İl Başkanlığı görevimden istifa ettim. Bu süreçte Sivil Toplum Örgütü olarak ilk ziyaretimizi size gerçekleştirmek istedik. Kabulünüzden dolayı Partim ve şahsım adına teşekkür ediyorum. “dedi.
 
Hacısalihoğlu, Çapkınoğlu’nun adaylığı hususunda, “Sizin farklılığınız aynı zamanda odamızın resmi meclis üyesi olma durumunuz, sizi diğer adaylardan farklı bir konuma getirdi.  Bunun yanında sizin bir başka farkınız aday olmanız, aday adayı değil. Bu da bir ayrıcalık olarak ortadadır. Tüm arzumuz hedeflerinize ulaşmanızdır. Bu açıdan başarılar diliyoruz. Şehri bilen, iş hayatının içinden gelen bir insansınız. Arkadaşlarımızın genel görüşü de şudur ki, yukarı gidecek olan özel sektörden yukarıya gitsin. Tabii seçimdir ne olur bilinemez. Siyaset bu rüzgâr ne taraftan eser belli olmaz. Dolayısıyla çıkmış olduğunuz yolda başarılar diliyorum. Zaten yıllardır Sivil Toplum Örgütünün içerisindesiniz. Ekrem beyin bir özelliği de yıllardır, odamıza girmeden önce de siyasette oluşudur. Zamanında Ana Vatan Partisi ve Demokrat Partide görev aldı. Bizler de sizleri bu düşünceler doğrultusunda tebrik ediyor, aynı anlayışla, Türk siyasetinin daha da güçlenerek ilerlemesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Çapkınoğlu, “Biz Merkez Parti olarak 7 Temmuz 2014’te kurulmuş, Türkiye’nin 72 ilinde teşkilatlanmış ve her ilde YSK tarafından seçime katılmaya hak kazanmış bir partiyiz. Hiçbir partinin uzantısı değiliz. Amacımız, siyaseti kendi şahsi çıkarlarımız adına değil, ülke ve milletimizin adına yapmaktır. Temel ilkelerimiz arasında tek bayrak, tek millet, tek vatan ilkeleriyle yola çıktık. Ülkenin bölünmesine kesinlikle karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaşayan tüm millete Türk Milleti diyoruz. Bu kavram bu ülkede tartışılıyor uzun süredir. Biz bunu savunan bir partiyiz. Cumhuriyetimizin temel değerlerine, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı bir siyasi partiyiz, ama hiçbir zaman milliyetçilik, din ve Atatürk üzerinden siyaset yapmayacağız. Bütün değerlerimize sahip çıkacağız. Siyasetin özellikle yozlaştığı bu günlerde farklı bir siyasi anlayışla önce insan ve adalet diyerek toplumun her kesimini kucaklayacak olan bir partiyiz. Biz siyasette yolumuza devam ediyoruz. ”dedi.