MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Dolmabahçe’de AK Parti ile PKK 10 madde ‘olmayacak duaya amin deme’ ayini düzenlemiştir” dedi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, demokrasinin ya da özgürlüklerin meydana getirdiği sorunların demokratik hak ve özgürlüklerin kısıtlanması yoluyla çözülemeyeceğini ifade etti. Demokrasinin ya da özgürlüklerin kullanılmasının meydana getirdiği sorunların daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlüklerle çözülebileceğini kaydeden Yeniçeri, “Demokratik hak ve özgürlüklerin kullanılması sırasında ortaya çıkan sorunlar baskı, şiddet, kısıtlama, tutuklama ve gözaltına alma yoluyla çözülmez, aksine büyür. Demokrasi normal, olağan ve sade vatandaşların etkin olduğu bir yönetim biçimidir. Olağanüstü hallerin, süper yetkili yönetimlerin ve olağanüstü uygulamaların olduğu yönetimler otoriter yönetimlerdir. İç Güvenlik Yasası’nda hukuk devletine aykırı birkaç hususa değinmek istiyorum. Bunlardan birincisi vali ve kaymakamlara polise emir vermek suretiyle gözaltına aldırma yetkisinin getirilmesi. Bu, yürütme organının yargısal bir faaliyette etkin olması anlamına geliyor. Bu hukuk devletine fiilen son vermek anlamına gelmektedir” diye konuştu.

“ANLAMSIZ BİR TASARIDIR”
İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nın hangi ihtiyaçtan kaynaklandığı sorusunun sorulması gereken en haklı soru olduğunu kaydeden Yeniçeri, “Bu tasarı eğer 6-7 Ekim’de sokakları savaş alanına çeviren terörist unsurlar için çıkarılıyorsa anlamsız bir tasarıdır. Bu tasarı eğer Cizre’de mahallelerin giriş ve çıkışlarına belediye araçlarıyla hendekler açan, güvenlik çadırları kuran, PKK bayrağı diken ve özerklik ilan eden terörist unsurlara karşı çıkarılıyorsa onların ürettiği fiili durumu ortadan kaldırmak için böyle bir yasa tasarısı çıkarmaya gerek yoktur. Bunun için devleti yönetenlerin irade koymaları ve yasaları işletmeleri yeterli olacaktır” dedi.
İç Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili eleştirilerde bulunan Yeniçeri, konuşmasına şöyle devam etti:
“İç Güvenlik Tasarısı özgürlüklere giydirilmeye çalışılan çelik korsedir. Yol kesen, yargı yapan, şiddet uygulayan ve özerklik ilan eden PKK’lı milislere karşı iktidar mevcut yasaları uygulamıyor. PKK terörüne karşı mevcut yetkilerini kullanmayan AKP hükümetinin yeni yetkiler için Meclis’e başvurması anlaşılmazdır.”

"O TEKLİFİ BANA YAPSINLAR DA GÖREYİM"
Seçim ve çözüm sürecinde Dolmabahçe’de yapılan açıklamanın kamuoyunu oyalamaya yönelik bir provokasyon olduğunu öne süren Yeniçeri, “Dolmabahçe’de AKP ile PKK on madde ‘olmayacak duaya amin deme’ ayini düzenlemiştir. Olay budur. Dolmabahçe’de ömür boyu hapse mahkum olan eli kanlı bir terörist, Türkiye Cumhuriyeti’ni var eden bütün dayanakları ortadan kaldıran maddeleri AKP’ye dayatmıştır. Öcalan ve AKP Dolmabahçe’de buluşmaları ve yaptıkları açıklamalarla Kurtuluş Savaşı’nı, Atatürk’ü, Türk milletini ve Türk tarihini anlamsızlaştırmaya çalışmaktadır” şeklinde konuştu.
Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Yeniçeri, bir gazetecinin HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın Abdullah Öcalan’ın Nevruz’da devlet kontrolü altında halka hitap etmesini istediğini sorması üzerine, “Her şey mümkün. Müsait bir iktidar var. Dolayısıyla böyle bir iktidara böyle bir teklif yapılır. Gelsin, o teklifi bana yapsınlar bir göreyim” cevabını verdi.
“Fuatavni” hesabı üzerinden yapılan MHP ve CHP’nin kapatılacağı iddialarının da sorulması üzerine Yeniçeri, “CHP ya da MHP’yi kapatmaya ne bu iktidarın ne Tayyip Erdoğan’ın ne de ’fuatavni’ gibilerin gücü yeter. Böyle bir şey düşünülemez, buna AK Parti’nin gücü yetmez. MHP’nin siyasal ağırlığı AK Parti’nin on kat üzerindedir” diye konuştu.
(İHA)