CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz bir siyasi partiyiz, ama sıradan bir siyasi parti değiliz. CHP bir gecekondu partisi değildir damarında özünde Kuva-i Milliye vardır” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Biga Belediyesi’nce yaptırılan yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Biga Kent meydanında vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Ülkemi seviyorum bayrağımı seviyorum hizmet etmek, için çalışıyorum daha güzel bir Türkiye için herkesin kazandığı bir Türkiye için, yoksulluğun ve işsizliğin olmadığı bir Türkiye için barışsın ve bereketin olduğu bir Türkiye için çalışıyorum ve çalışıcım. Biz bir siyasi partiyiz, ama sıradan bir siyasi parti değiliz. CHP bir gecekondu partisi değildir damarında özünde Kuva-i Milliye vardır. Hamdi beyin kökünden ve ruhundan geliyoruz biz kuva-i Milliye’ciğiz. Kim senin önünde diz çökmeyiz. biz onurlu yaşarız Türkiye’yi de onurlu yaşatırız” dedi.

“EĞER ÇİFTÇİYE MAZOTU 1.5 TL’DEN VERECEĞİZ DİYORSAK, BUGÜNKÜ TÜRKİYE’Yİ DÜŞÜNÜYORUZ”
“Büyük Türkiye nedir. Bir ülkenin büyük olması için üretmesi gerekir. Üreten Türkiye büyük Türkiye’dir çalışan Türkiye büyük Türkiye’dir” diyen Kılıçdaroğlu, “Açın ve işsizliğin olmadığı Türkiye büyük Türkiye’dir. Biz geleceği de düşünen bir partiyiz. Bir ülkenin büyük olması için üretmesi gerekiyor. Üreten Türkiye büyük Türkiye’dir çalışan Türkiye büyük Türkiye’dir. Açlık ve işsizliğin olmadığı Türkiye büyük Türkiye’dir. Biz hem bugünü hem de geleceği düşünen bir partiyiz. Eğer çiftçiye mazotu 1.5 TL’den vereceğiz diyorsak bugünkü Türkiye’yi düşünüyoruz. Eğer emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz diyorsak bugünkü Türkiye’yi düşünüyoruz. Ama biz geleceği de düşünen bir partiyiz. 100 yılın projesini açıkladık. Merkez Türkiye Projesi. Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacağız. Bizim ürettiğimiz proje sıradan bir proje değil. 2 milyon 200 bin kişiye istihdam yaratan bir proje. Türkiye’yi bilgi toplumuna taşıyan bir proje. Sadece bir yılda 147 milyar dolarlık katma değer yaratan bir Türkiye. Böyle bir proje yarattık. Hemen atladılar. Bu proje bizim projemizdir diye. 13 yıldır niye uykudaydın o zaman. Uyansaydınız” diye konuştu.

“SON 10 YILDA 2 TRAKYA BÜYÜKLÜĞÜ ALAN EKİLMİYOR”
“Son 10 yılda 2 Trakya büyüklüğü alan ekilmiyor” diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Çifti zarar ediyor ekemiyorum diyor. Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Bu çifti nasıl geçinecek, nasıl üretecek, nasıl kazanacak. Sözüm söz CHP iktidarında mazot 1,5 lira ocak. Hemen itiraz ediyorlar bunu nasıl vereceksin diye sen veremezsin senin işin başka benim işim başka. Senin uzmanlık alanın yürütme konsun da benim uzmanlık alanın üretme konusunda. Eksik olan namuslu siyaset. Eksik olan dürüst ve halkını, çiftçisini düşünmeyen siyaset. O nedenle 7 Haziran’da yeni bir başlangıç yapacağız. Türkiye’de 6 milyon 250 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. 350 bin atama bekleyen öğretmenimiz var. Yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyeli kardeşimiz, bunlara harcanan 5.5 milyar dolarımız var. Yeni bir başlangıç yapmamız lazım. Herkesin kazanacağı bir Türkiye’yi inşa etmemiz lazım.”
Mitingin ardından Biga Belediyesi yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu burada Çan ilçesine geçti.
(İHA)