CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Seçime hazırız. Ama sadece AK Parti’yi rahatlatmak için değil, Türkiye’yi rahatlatmak için” dedi.
CHP Edirne İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Tekin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Tekin’e, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve başkan yardımcıları ile CHP il yöneticileri eşlik etti.

“TÜRKİYE’Yİ RAHATLAMAK İÇİN ERKEN SEÇİME HAZIRIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ‘erken seçim’ söylemlerinin özellikle son dönemde hem iktidar hem ana muhalefet hem de muhalefet kanadında telaffuz edilmeye başlandığını dile getirerek, “Ben 6 ay ilk olarak erken seçim talebini açan siyasetçiyim. Sürekli bunu tekrarladım. Şimdi bir erken seçim tartışması var. Cumhuriyet Halk Partisi, her türlü erken seçime hazırdır. İster yarın ister öbür gün ister 15 gün sonra. Bir örnek vereyim. Bu örgüt sarayın içine, göbeğine girmiş, belediyelerin içine girmemesi mümkün mü? Gerek büyükşehirlerde gerek il ve beldelerde çok sayıda örgüt üyesi olduğu belirtiliyor. İl genel ve belediye meclisinde de durum aynı. Ama bu budamayla olacak bir şey değil, yani dalları budayalım değil ağacı kökünden keselim diyorlar ve bir erken yerel seçim konuşuluyor” şeklinde konuştu.

TAKVİM VERDİ
Tekin, erken seçim sinyalleri ile takvim de belirterek, “İki takvim var yerel seçim için. Bir 2017 Kasım düşünülüyor ikincisi 2018 Mart. Buna eyvallah hiçbir sorun yok. Cumhuriyet Halk Partisi buna hazır. Ama ikinci seçim, yani milletin 4 yıl olarak seçmiş olduğu milletvekilliğini 5 yıla çıkarıp 2020’ye sarkıtmak bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu millet iradesine de aykırı. Biz buna karşıyız. Seçime hazırız. Ama sadece AK Parti’yi rahatlatmak için değil Türkiye’yi rahatlatmak için” ifadelerini kullandı.

“SÖZ KONUSU VATANSA ZEHİR DE OLSA İÇERİZ”
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası siyasi partilerin ılımlı bir ortam içerisinde hareket etmesinin ‘balayı’ olarak lanse edilmesinin yanlış olduğunu hatırlatan Tekin, “Bir balayı falan yoktu, önce onu söyleyeyim. Bazen söz konusu vatansa zehir de olsa içeriz. Darbeden sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tavrı ülkenin geleceği açısından, demokrasi açısından son derece doğru bir tavırdı. Ama ne yazık ki bu iktidar demokrasiye inanmıyor. İnanıyormuş gibi yapıyor ama bizim derdimiz iktidar değil, bizim derdimiz ülkemizdir. Ülkemizde birliğe, dirliğe ihtiyacımız var. Böylesi zor bir dönemde biz rey kaygısı olacak bir siyasi parti değiliz, görevimizi yaparız” dedi.
(İHA)