TRABZON (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "Türkiye'de mutlaka kimlikleri, inanç tarzlarını siyasetten çıkarmamız gerekiyor'' dedi.

Partisinin Beşikdüzü İlçe Kongresine katılmak üzere Trabzon'a gelen Bekaroğlu, il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Bekaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de Haziran 2015'te yapılacak genel seçim için start verildiğini belirterek, CHP'nin de seçim çalışmalarına başladığını söyledi.

Haziranda yapılacak seçimlerin önemli olduğunu ifade eden Bekaroğlu, "Bütün siyasi partiler o seçimleri önemser. İnanıyorum ki genel seçimde çıkan sonuçlar, Türkiye'nin siyasal düzenini değiştirebilecek. Bu sonuçlar, Türkiye'nin siyasetinin 20 ila 30 yılını belirleyecek sonuçlardır. CHP bu bilinçle genel seçimlere hazırlanmakta" diye konuştu.

Bekaroğlu, Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi konusunda ciddi problemler olduğunu öne sürerek, Türkiye'deki siyasetin toplumların kimlikleri, inançları ve yaşam tarzları üzerinde kutuplaştığını savundu.

Türkiye'de toplum kesimlerinde daha önce bu kadar yaygın kutuplaşmanın olmadığını iddia eden Bekaroğlu, "Türkiye bu kutuplaşmayı taşıyamaz. Türkiye'de mutlaka kimlikleri, inanç tarzlarını siyasetten çıkarmamız gerekiyor. Bunlar hak ve özgürlük alanına alınmadığı sürece Türkiye yol alamaz. Hükümet her türlü alana girerek maalesef toplumu kutuplaştırıyor. CHP bunu eleştiriyor ve bunun sağlıklı gidiş olmadığını söylüyor. CHP asla ve asla kimlik siyaseti yapmayacak, toplumu kimlikle yaşam tarzları üzerinden bölmeyecek" dedi.

Bekaroğlu, ekonominin de önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye ekonomisinin katma değer ve kalite üreten bir ekonomi olmadığını ileri sürdü.

CHP'nin katma değer ve kalite üreten bir Türkiye ekonomisi istediğini anlatan Bekaroğlu, bunun yapılabilmesi için de öncelikle eğitime yatırım yapılması ve eğitimde kalite sorununun ele alınması gerektiğini söyledi.

- Osmanlı Türkçesi tartışmaları

Bekaroğlu, hükümetin Osmanlıcayı zorunlu yapıp yapmayacağını tartıştığını belirterek, "Buradaki amaç toplumu kimlikler üzerinden iyice kutuplaştırmak ve büyük kesimi kendisine konsolide etmeye çalışmaktır. CHP iktidarında önce eğitim sorunu ele alınarak, daha sonra katma değer ve kalite üreten ekonomi amaçlanıyor. Bununla ilgili CHP ilerki dönemde seçim bildirgesi yayınlayacak ve nasıl bir ekonomi istediğini, iktidara geldiğinde hangi adımları atacağını açıklayacak" ifadelerini kullandı.

Siyasetteki önemli konulardan birinin de dış politika olduğunu dile getiren Bekaroğlu, dış politikanın da iç politikanın parçası haline geldiğini öne sürdü.

Bekaroğlu, genel seçimlerin önemli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye toplumdaki bu bölünmüşlüğü, ekonomideki sürdürülemez durumu ve dış politikaları bir dönem daha devam ettiremez. Dört, beş sene daha bu devam ederse bunların geri dönüşü olmaz. CHP bütün bunları halka ve bütün kesimlere ev ev gezerek anlatacak ve bu gidişe 'dur' diyecek. Umuyorum ülkemiz daha büyük tahribatlarla karşı karşıya kalmadan iktidarı değiştirecek. İktidarı değiştirmenin tek yolu sandıktır. Demokraside sandığın dışında iktidarı değiştirmenin başka yolu yoktur."