CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir’deki pancar üreticilerine iktidarlarında şeker fabrikalarının kapatılmayacağı güvencesi ve şeker fabrikasındaki geçici işçileri de kadroya alma sözü verdi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile kendisini ziyarete gelen Eskişehirli kadınları makamında ağırladı. Heyet ile Türkiye ve Eskişehir’in sorunları üzerinde sohbet eden Kılıçdaroğlu, Eskişehir Şeker Fabrikasındaki geçici işçilerin kadro taleplerinin gündeme getirilmesi üzerine değerlendirmede bulundu.

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO SÖZÜ
Şeker fabrikalarındaki geçici işçilerin kadro sorununu yakından takip etiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "1998 yılından beri şeker fabrikalarımızda 3 bin 300 geçici işçi çalışıyor. 1998’den beri kadro bekleyen bu emekçilerimize kadrolarını CHP verecek. Hem kadrolu, hem sendikalı işçi olacaklar” dedi.

"HİÇBİR ŞEKER FABRİKASI ÖZELLEŞTİRİLMEYECEK"
Hükümetin şeker fabrikalarını özelleştirme yönündeki girişimlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Daha geçen hafta Yozgat’ta şeker pancarı üreticileri ve şeker fabrikalarının durumuna ilişkin çok kapsamlı bir toplantıya katıldım. Yaşanan sorunları biliyorum. Buradan Eskişehirli pancar üreticilerine ve şeker fabrikası çalışanlarına şu mesajı gönderiyorum, ‘CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek, şeker pancarı üretimine sonuna kadar destek vereceğiz.’ Dünyanın 5. büyük şeker üreten ülkesiyiz. Bu gücümüzü kaybetmememiz gerekiyor. Bunun için de Eskişehir’de ve diğer pancar üretilen bölgelerde üreticinin yanında olacağız.”
(İHA)