CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, hakkında hazırlanan fezlekeler kapsamında açılan davalara ilişkin ifade verdi.
CHP Milletvekili Atıcı hakkında hazırlanan 5 ayrı fezlekeden 4’ü, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Biri, Silivri Cezaevi’nde görülen Ergenekon Davası’nda görüntü ve ses kaydı almasına ilişkin, diğer 4’ü ise Mersin’de katıldığı bazı eylemler ve basın açıklamalarıyla ilgili fezlekeler kapsamında Mersin’deki 4 dosyadan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Atıcı, bu dosyalar çerçevesinde ifade vermek üzere Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na davet edildi.

“HAKKIMDAKİ 3 FEZLEKEDEN DAVA AÇILDIĞINI ÖĞRENDİM”
Atıcı, 4 ayrı başsavcı vekilinin incelediği 4 fezleke için ifade vermek üzere bugün sabah saatlerinde Mersin Adliyesi’ne geldi. Yaklaşık bir saat içeride kalan Atıcı, hakkında 5 ayrı fezleke hazırlandığını belirterek, “Bunlardan bir tanesi Silivri’de yaşandığı için Silivri’ye gideceğim, orada ifade vereceğim. Bu 4 konu için ifade vermek üzere buraya geldim. Bir konudaki ifademi net olarak aldılar. Diğer konularda ifademi almadan davanın açılmış olduğunu öğrendim. Sorun değil, davanın açılıp açılmaması bizi çok bağlamıyor. Biz onurla mücadelemize devam edeceğiz. Bana gönderilen fezlekeler ve davetler neticesinde ben buraya iyi niyetle geldim ve savunmamı verdim. Bir dava henüz açılmamış, onunla ilgili savunmamı aldılar. Diğer davalar açıldığı için dava sürecinde savunmalarımızı artık mahkemede yargıca sunacağız” diye konuştu.
Atıcı hakkında 3 dosyanın her birinden 3 yıla kadar, bir dosya için de 6 yıla kadar olmak üzere toplam 15 yıla kadar hapis cezası istendiği ifade edildi.
(İHA)