CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Keyfi uygulamalarla karşı karşıyayız. Yine bugün 23 televizyon ve radyo kanalı kapatıldı" dedi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantının gündemini CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. Darbe ile mücadelenin samimi bir şekilde yapılırsa etkili olacağını kaydeden Böke, “Hükümetin sorması gereken soruları biz soruyoruz. Bu sorulardan biri de Adil Öksüz’ün durumuydu. Adil Öksüz ile ilgili ortaya çıkan bu soruları esasen hükümetin yanıtlama isteği olması gerekir. FETÖ ile gerçekten mücadele edilecekse o zaman Adil Öksüz ile ilgili bütün soru işaretlerinin de hızla ortadan kaldırılması gerekir. Bizim de ısrarımız bu yüzden” şeklinde konuştu.

"PEK DE ÖKSÜZ DEĞİLMİŞ"
“Öyle gözüküyor ki Adil Öksüz pek de Öksüz değilmiş” ifadelerini kullanan Böke, konuya ilişkin, “Açıkça yandaş medya ve AKP tarafından korunuyor. Buna bir son verilmesi gerekiyor. Darbe ile mücadele OHAL’i uzatarak olmaz darbe ile mücadele ancak ve ancak meclisi güçlendirerek olur” dedi.
“Bütün kaotik hava içerisinde vatandaşımız sofrasına ekmek götürmekle ilgili kaygı duyuyor” diyen Böke, şunları kaydetti:
“Vatandaşımız eğitime zar zor gönderdiği çocuğunun yarın 6 milyonluk işsiz ordusuna katılıp katılmayacağı ile ilgili gece uykularından oluyor. Bir iktidara düşen görev ekonomisi ile ilgili gerçeklerin üzerine Moody’s’in verdiği kararlar siyasidir diye örtmekle değil. O kararın altında yatan ekonomik gerçekleri tartışmak varsa bir sorun bu sorunları çözmektir. Moody’s’in açıklamış olduğu kararı bir siyaset penceresine sıkıştırma gayreti ekonomi gerçeklerini karartma isteğidir.”
“Türkiye’nin bir çadır devletine dönüştürülmüş” benzetmesine yer veren Böke, “Böyle yönetirseniz Türkiye yatırım yapılamaz bir ülke olur. Böyle yönetirseniz de Türkiye’ye Fethullah Gülen’i iade etmek konusunda kimseyi ikna edemezsiniz” açıklamasında bulundu.

"BUGÜN AKP, OHAL REJİMİ VE KHK’LARLA MİLLETİN İRADESİNİ AÇIKÇA GASP EDİYOR"
Böke, 15 Temmuz günü darbe girişiminin başarılı olmasına ilişkin bir varsayımda bulunarak, “Keyfi uygulamalarla karşı karşıyayız. Yine bugün 23 televizyon ve radyo kanalı kapatıldı. Hukuksuzca hiçbir gerekçe olmaksızın ve üstelikte muhalefetin sesini taşıdıkları için kendileri başak bir Türkiye’yi anlatmak istedikleri için. 15 Temmuz gecesi darbe başarılı olsaydı. Meclis işlevsiz kalacaktı. Milletin iradesi darbeciler tarafından etkisiz hale getirilecekti. Bugün AKP, OHAL rejimi ve KHK’larla milletin iradesini açıkça gasp ediyor. Bu bir darbedir. Eğer 15 Temmuz gecesi darbeciler başarılı olsaydı. Binlerce insanı hukuki sürece tabi tutmadan işlerinden atacak ve hapis edeceklerdi” değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)