Chp Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın “CHP, PKK ile platonik aşk yaşıyor” sözleri üzerine açıklamalarda bulundu.
Cora’ya acemi olduğunu söyleyen Güngör AK Parti’nin ise PKK’nın eski aşkı olduğunu iddia etti.

Güngör yaptığı açıklamada : Yerel Basınımızda, AKP Milletvekili Salih Cora’nın “CUMHURİYET HALK PARTİSİ PKK İLE PLATONİK AŞK YAŞIYOR” şeklindeki açıklamaları, kendi suçlarının itirafı, suçluluk duygusu içinde saldırı içgüdüsünden kaynaklanmaktadır.

BİZE UNUTTURAMAZLAR

AKP’liler, başta Salih Cora unutmuş görünebilir ama AKP-HDP-PKK işbirliğinin açık kanıtları olan gazete manşetleri, video kayıtları hala arşivlerde kayıt altındadır. Hem görsel hem işitsel hem de yazılı olarak AKP’lilerin HDP ve PKK’lılar ile işbirliğini bize unutturamazlar. 

Şöyle bir hatırlayalım AKP Hükümeti ve o günkü Başbakanı, Bakanları ve yetkilileri çözüm süreci diye PKK-HDP ile anlaşırken, muhabbet ederken, neler söylemişlerdi. 
*PKK ile görüşen arkadaşı biz gönderdik. Sıkıntısı olan bize söylesin. İmralı ile MİT gibi kurumlar aracılığıyla görüşmeler yapılıyor, bu tür görüşmeler devam ediyor.
*Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o günkü prensi eski Bakan Yalçın AKDOĞAN ne demişti: “Ben Öcalan’ın süreci diğerlerinden daha doğru okuduğunu düşünüyorum. Olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var. Dikkat ederseniz onun verdiği mesajlar diğerlerinin verdiği mesajlara göre sürecin geleceğini daha çok düşünen bir hassasiyeti yansıtıyor.” 
*Eski Bakan Beşir ATALAY ne demişti: “Abdullah Öcalan’ın İmralı’ya giden HDP heyetiyle verdiği mesajları önemli ve olumlu buluyoruz. Bunlar bizim de düşüncelerimiz. Beğenin ya da beğenmeyin, Öcalan Kürtlerin lideri. Bir mekanizma oluşturduk. MİT, Öcalan’la görüşüyor. Biz HDP’lilerle görüşüyoruz, onlar da Kandil’le görüşüyor.” 
*Öcalan önemli bir aktördür" diyen kim: Bülent Arınç.
*Valilere teröristlere dokunmayın deyip, Güneydoğu’yu teröristlerin silah deposuna çevirmelerine izin veren kim? AKP hükümeti.
*Habur’da kameraları kapattırıp, teröristleri halaylarla Türk sınırından içeriye girmelerine izin veren ve affeden kim AKP hükümeti.
*PKK’nın kendine ait bayrağını ve Öcalan posterini taşımayı suç olmaktan çıkaran ve bununla övünen kim? AKP hükümeti.
*PKK’nın polis teşkilatı kurmasına, mahkeme kurmasına, vergi toplamasına göz yuman kim? AKP hükümeti.
*Bizzat zamanın Başbakanı Erdoğan açılım diye Diyarbakır’da Barzani’yi Şivan Perver’i ağırlayıp, türküler dinleyip, eşi ile gözyaşı döken kim?
*Bizzat Erdoğan’ın oturacakları sandalyeleri bile planlandığı bilinen toplantıda, AKP hükümeti Dolmabahçe’de HDP ile görüşmeler yapmadı mı, hep birlikte anlaştıklarına dair kameralara poz vermediler mi?
*Bugün yurdun her yanında terör olayları meydana geliyorsa, her gün şehit haberleri alıyorsak, her gün en az birkaç ocağa ateş düşüyorsa bunun tek sebebi AKP’nin oy uğruna PKK-HDP ile yaptığı işbirliğidir; AKP’lilerin heyetler gönderip, Öcalan ile görüşüp, mektup alış verişi yapmasıdır.


SİYASİ AHLAKTAN YOKSUN

Hiç kimse ama hiç kimse, Cumhuriyetimizi kuran Cumhuriyet Halk Partimizi ve onun milletvekilleri ile yöneticilerini terörle ve terör örgütü ile ilişkilendiremez. Bu tarz söylemlerde bulunanlar, “ CUMHURİYET HALK PARTİSİNİ TERÖRLE BİR ARADA GÖSTERMEK İSTEYENLER, YALAN KONUŞANLAR, OLAYLARI ÇARPITANLAR SİYASİ AHLAKTAN YOKSUNDUR. ” bu böyle biline. 
ACEMİ CORA
Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisinin, AKP’nin önceki aşkı ile “FLÖRT ETMESİ VEYA PLATONİK AŞK” yaşaması asla mümkün değildir. Bizim tek aşkımız; ülkeyi ve insanları ayrıştırmak, ötekileştirmek değil, sınırları içinde ayrım gözetmeksizin tüm halkımızın birliği, huzuru, güveni ve refahını temin etmektir.
AKP’nin,  HDP ve PKK ile yaşadıkları ortadadır. Salih Cora’ya son sözümüz saygın bir kişi ve milletvekili olmak istiyor ise, hiç kimse ve kuruluşa asılsız ithamlarda bulunmamalıdır. Bu söylemlerini, parlamentoda yeni milletvekili oluşuna, acemiliğine bağlıyor ve diyorum ki, bu kapıda sana ekmek yok;  boşuna bekleme, başka kapıya.