CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “İdam cezası AKP tarafından çıkartmış olduğu bir protokolle Türkiye’nin hukuk sisteminden çıkartılmıştır. İktidar partisi ne yapacağını bilmiyor. CHP olarak çok netiz, idam tartışmasını doğru bulmuyoruz” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Gök, Venedik Komisyonu üyeleri ile CHP Grup Yönetim Salonu’nda görüştükten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Gök, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonu yapan savcının FETÖ’den yargılandığına ilişkin soruya, “Mecliste üç bakan değiştikten sonra Adalet Bakanlığının bütün personelinin olduğu ortamda bu savcının müştekisinin Recep Tayyip Erdoğan olduğu, Selam-ı Tevhid davasının 28 nolu sanığı olduğu ortaya çıktı. İddianameye bakıldığında, iddianameyi yazan savcının bu iddianamede anlatılanlar, ‘Fettullahçı Terör Örgütü’nün nasıl örgütlendiğine ilişkin tespitleri içermektedir’ diye başlayan sözcükler içermektedir. Son derece vahim tablodur. Hayatı boyunca FETÖ ile mücadele etmiş, 16 yıl önce ‘Fettullahçılar darbe yapacak’ diyen Hikmet Çetinkaya’nın FETÖ’cülük suçlamasıyla hakkında soruşturma yürüten bir savcının hakkında böyle bir davada sanık olması anlaşılır değildir. Herhalde Adalet Bakanlığı tarafından izahı yapılması gereken bir durumdur. Biz de büyük hayretle, şaşkınlıkla karşıladık. Adalet Bakanı açıklama yapacağını söyledi, bekliyoruz” yanıtını verdi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI
Başkanlık tartışmasına ilişkin soru üzerine Gök, “Ortada daha kimsenin ortaya koyduğu görüş yok. Başkanlık nedir, ne değildir, neleri içeriyor kimse bir şey bilmiyor. Varsa yoksa Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olması üzerine konuşuluyor, ciddiyetsiz durumdur. Biz böyle tabloda yokuz. Bahçeli Cumhurbaşkanı görüşmesi kendileri bilecekleri iştir” şeklinde konuştu.
İdam tartışmalarına yönelik soruya ise Gök, “İktidar partisi sayısal çoğunluğu var, başka yerlere gönderme yaparak, topu taca atmasınlar. İdamın tartışılmasını yararlı bulmuyoruz. İdam cezası AKP tarafından çıkartmış olduğu bir protokolle Türkiye’nin hukuk sisteminden çıkartılmıştır. İktidar partisi ne yapacağını bilmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok netiz, idam tartışmasını doğru bulmuyoruz” cevabını verdi.
(İHA)