CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Parti iyi yönetilemiyor. Herhangi bir konuda dik duruşu yok. Bundan dolayıdır ki, biz bütün krizlerden zararlı çıkan taraf oluyoruz. Hiçbir konuda net duruşumuz, kırmızı çizgimiz kalmadığı için siyaseten başarılı olamıyoruz” dedi.
CHP’li Özcan makamında İHA’nın sorularını cevapladı. Adana mitinginde FETÖ’cülerin Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan isimlerinin anılması ile ilgili Özcan, “Adana’da karşılaştığım görüntü beni son derece üzdü. Yani orada yakın dönemde Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının savunucularını, bunların avukatlığını yapmış, her akşam bu kumpasları savunanların, Cumhuriyet düşmanlarının bizim mitingimizde anılıp, alkışlatılmaya çalışılması benim yüreğimi sızlattı. Bizim mitingimizde Nazlı Ilıcak’ın, Mehmet Altan’ın alkışlatıldığını birinin bana anlatması lazım. Bunlar FETÖ’nün en önde gelen sözcüleriydi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bunların isimlerinin söylenmesi siyaseten ne sağlar? Partililerin de buna tepki gösterdiğini gördüm. En sonunda dayanamadım, sosyal medya aracılığıyla düşüncelerimi kamuoyuyla paylaşmayı uygun gördüm” ifadelerini kullandı.

PARTİ RAYINDAN ÇIKTI
Partinin rayından çıktığını söyleyen Özcan şu eleştirileri yaptı:
“Parti iyi yönetilemiyor. Herhangi bir konuda dik duruşu yok. Bundan dolayıdır ki, biz bütün krizlerden zararlı çıkan taraf oluyoruz. Hiçbir konuda net duruşumuz, kırmızıçizgimiz kalmadığı için siyaseten başarılı olamıyoruz. Ülkenin başına bela olan 14 yıllık AKP dönemini bir türlü sonlandıramıyoruz. Bunlardan rahatsızım. Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değil, ülkenin kurucu partisi. Kuvayı Milliye ruhunun siyasi tecellisi. Cumhuriyet Halk Partisi her konuda net duruşu olması lazım, Cumhuriyet’ten yana olması lazım, Atatürk’ten yana tavrını koyması lazım. Oradan oraya savruluyoruz, bir gün HDP ile kol kola anılır bir parti olarak anılıyoruz, bir gün FETÖ ile anılır bir parti haline geliyoruz. Net duruşunuz, ilkeli olmazsa bunları yaşamakta, siyasi rakiplerinizin böyle haksız algıları oluşturmasına zemin hazırlamış oluyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi bir an önce partinin temel çizgilerine geri dönmek zorundadır. Böyle devam ederse, her geçen gün kamuoyunda tutarlılığımızı yitiriyoruz, siyaseten geriye doğru gitmeye devam ediyoruz.”
(İHA)