Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, İsrail’in Filistin halkına yaptığı katliamı protesto etmek için sakal bıraktığını söyledi.
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, partisinin Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Parti binasında partililerle bayramlaşan Milletvekili Öztürk, partililerin ‘neden sakal bıraktınız?’ sorusu üzerine İsrail’in Filistin halkına yaptığı katliamı protesto etmek için sakal bıraktığını söyledi.
Milletvekili Öztürk, TBMM parlamenteri olarak protesto hakkını kullanıp sakal bıraktığını belirterek, “Çok zor bir süreci ve engelleri aşarak eriştiğimiz bu bayramda hepimiz biliyoruz ki etrafımızdaki komşularımız kan ağlıyor. Kimi Müslümanlar birbirini katlediyor. Kafası kesilen de Allah-u Ekber diyor. Kafa kesenler de Allah-u Ekber diyor. Öbür taraftan ise bir bakıyoruz ki Filistin İsrail’in işgali altında. Amerika’nın ve emperyalizmin Ortadoğu’daki jandarma görevini yapan İsrail Filistin’de kadın, erkek demeden çocuk yaşlı demeden genç ihtiyar demeden herkes katlediyor. Bu son derece haksız bir saldırıdır. Son derece haksız bir katliamdır" dedi.
İsrail’in Amerika’nın emperyalizmin Ortadoğu’daki oyunlarının amaçlarının gerçekleşmesi için Filistin’e saldırdığını söyleyen Öztürk, şöyle devam etti:
"Yoksul Filistinliler kendi topraklarında kendi yurtlarından kovulmak isteniyor. Dolayısı ile İsrail’in bu saldırıları son derece haksız olup bu saldırıya karşı direnen Filistinliler meşru haklarını savunuyorlar. Bu katliam son derece haksız bir katliam olurken dünya bunu seyrediyor. Amerika, İngiltere ve Almanya İsrail’in hak arama için orayla gittiğini hakkını savunduğunu söyleyebilecek kadar pervasızlaşıyor. Buna Türkiye kayıtsız kalmamalı, Türkiye parlamentosu bildiri yayınlayarak geçiştirerek ve hafife alması yanlıştır. Başbakanın birkaç demeci ile bu olayı geçiştirmesi yanlıştır. Hükümet iktidar olduğunu göstermelidir. Ve kınama ile yetinemez. Kınamak devlet gücünü kullanma hakkını elinde bulundurmayan muhalefetin işidir. Bireylerin işidir. İsrail’in Filistin halkına yaptığı katliamı protesto etmek için küçük Filistinli çocukların bu bayramı görmeden bombalarla katledilmesini protesto etmek için sakal bıraktım. TBMM parlamenteri olarak Filistin’le İsrail arasındaki saldırıyı kınamak ve protesto etmek küçük de olsa bir tepki göstermek amacı ile protesto hakkımı kullandım. Ortadoğu’da Amerika ve İsrail’in giriştiği katliamlara karşı özellikle yoksul Filistin halkını toptan imha etme olaylarına karşı sakalımı bıraktım.”
(İHA)