Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, Anayasa Mahkemesinin kararını "hukuk devleti açısından skandal" diye yorumladı.
CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM’de kanun hükmünde kararnameler konusunda Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı değerlendirdi. Gök, Anayasa Mahkemesi’nin kararının gerekçesini bilmediklerini vurgulayarak, "Ancak 1990 yılında aynı konuda benzer Olağanüstü Hal dönemine ilişkin kararnamelerde kendisini yetkili ve görevli sayan Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı ile oluşan bir içtihat ve emsal karar karşısında bu yapısıyla kendi içtihatlarına ve emsalini gözetmeksizin vermiş olduğu karar, tam anlamıyla hukuk devleti açısından skandaldır" ifadesini kullandı. "Devleti devlet yapan kurumlarıdır, gelenekleridir" diyen Gök, şunları kaydetti:
"Mahkemeleri mahkeme yapan bağımsız olmaları, karar vermeleri ve kendi içtihatlarıyla oluşan kararlar çerçevesinde hukuki düzen sağlamaları. Biz Anayasa Mahkemesi’nin 1990 yılında aynı konularda vermiş olduğu emsal kararlara dayanarak ve o kararlardaki Anayasa Mahkemesi’nin gerekçelerini ifade ederek açtığımız başvuruda bugün Anayasa Mahkemesi eski kararlarını çiğnemek suretiyle almış olduğu bu kararın hukuk devleti açısından çok ciddi sorunlar yaratacağı muhakkaktır. Bu kararı skandal olarak yorumlayabiliriz."
(İHA)