Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, özellikle canlı yayın programlarında sık sık dile getirdiği, "FETÖ’cüler Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya çalışacak. Alevi-Sünni kardeştir, bunu unutmayın" uyarılarını, CHP’lilerin kasıtlı olarak saptırdığını söyledi.
Twitter hesabından, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in yaptığı açıklamaları da takipçileriyle paylaşan Başkan Gökçek, "İfadelerimi iç savaş kışkırtıcılığı olarak değerlendirmek, akla ziyan bir yaklaşımdır… CHP’ye tavsiyem budur. Çarpıtmayı bırakın. CHP, FETÖ batağından sıyrılmalıdır... FETO’nun talimatıyla işi sulandırmaktan vazgeçmelidir" mesajını paylaştı.

"CHP’Yİ RAHATSIZ ETTİM"
A Haber’de geçtiğimiz günlerde çıktığı canlı yayında, CHP, Kemal Kılıçdaroğlu ve FETÖ ilişkileri üzerine gösterdiği video ve belgelerin, CHP’li yöneticilerini paniğe ittiğini belirten Başkan Gökçek, "Bana gelen haberlere göre, parti tabanı, parti tavanından, anlattıklarımı ısrarla sormaya başlamış... CHP Genel Merkezine gelen telefonlarda, benim söylediklerimin doğru olduğu ve FETÖ’cülere karşı net tavır alınması gerektiği söylenmiş" dedi.
"Panik, CHP Genel Merkezi’nde zirve yapınca" CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e açıklama yaptırıldığını bildiren Gökçek, daha sonra da Özel’in, "Bir iç savaştan bahsediyor Melih Gökçek, bireysel silahlanmanın önünün açılmasından, herkesin evine pompalı tüfek attığından, önümüzdeki günlerde sokak çatışmaları olabileceğinden, Alevi-Sünni gerginliğinden... Akla gelmemesi gereken ne varsa akla getirip, tavsiye edilmemesi gereken her şeyi tavsiye eden ve açıkçası olası bir gerginlik için, iç savaş kışkırtıcılığı yapan ifadeler var" şeklindeki açıklamasını, takipçileriyle paylaştı.

"CHP’YE VE ÖZGÜR ÖZEL’E CEVABIM"
CHP’li Özgür Özel’in açıklamalarının ardından Başkan Gökçek, "CHP’ye ve Özgür Özel’e cevabım aşağıdadır" başlığıyla bir açıklama metnini de takipçileriyle paylaşarak, CHP’lilere şu sözlerle seslendi:
"CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, medyaya ipe sapa gelmez bir açıklama yapmış… Perşembe gecesi A Haber’e çıktım. Konu, CHP-Kılıçdaroğlu-FETÖ ilişkileriydi… Ortaya koyduğum deliller, CHP’nin üzerinde FETÖ’cülerin inanılmaz hakimiyeti olduğunu açıkça ortaya koydu. Düne kadar 17 Aralık öncesi FETÖ’ye destek verenlerden hesap sorulması saptırmasını yapan CHP’liler, dokümanlarla FETO ile olan ilişkileri deşifre edilince, bir telaşa düştüler ki sormayın… Bir tarafta FETÖ gerçeğini görüp ondan hesap soran AK Parti, öte tarafta FETÖ gerçeğini bildikleri halde FETÖ’nün kurumlarına destek vermeye devam eden CHP…
CHP’de telaş, paçaları sardı… İşte bu nedenle Özgür Özel olayı saptırıp, söylemediğim lafları söylemiş gibi kamuoyuna aktarmaya başladı.
Oysa ben TV’de şunları söyledim… ‘FETÖ artık yeni bir darbe girişimine girişemez… Halk buna direnir… Her yerden duyuyoruz Türkiye’de herkes silahlanıyor, pompalı tüfek alıyor… Bunu disipline etmek lazım… Herkes ABD’de olduğu gibi silahının ruhsatını almalı"

"KIZILAY’DA ’ALEVİ-SUNNİ KARDEŞTİR’ SLOGANI ATTIRAN BENİM"
Bu konuşmalarını daha önce pek çok televizyon kanalında ve gazetelerde dile getirdiğini de belirten Başkan Gökçek, şu mesajı paylaştı:
"Ama bu kez CHP’nin FETÖ ile ilişkileri konusunda inanılmaz şekilde ayaklarına basmıştım…
CHP ne yapacaktı. olayları saptıracaktı… Alevi-Sünni gerginliğinden bahsetmişim… külliyen yalan… Ben, Türkiye’de darbenin yapılmasını imkansız gören dış güçlerin artık başka yollara başvuracağını, PKK’yı kullanmak isteyeceklerini, suikast girişimlerinde bulunabileceklerini, Alevi-Sünni çatışmasını teşvik etmeye çalışacaklarını söyledim…
Oysa 15 Temmuz sonrası her gün Kızılay’da yaptığım konuşmalarda, Ankaralı vatandaşa ‘Alevi-Sünni kardeştir’ sloganı attıran kişi bendim. Benim kastım, özellikle Almanya’nın himayesinde kurdurulan ateist derneklerin kışkırtmalarıydı ve bunu açıkça ifade ettim… Bu ifadeleri iç savaş kışkırtıcılığı olarak değerlendirmek, akla ziyan bir yaklaşımdır… CHP’ye tavsiyem budur, çarpıtmayı bırakın…"
Açıklama metninin sonunda, "FETÖ ile ilişkilerinizi sıfırlayın… Pişman olduğunuzu açıklayın… Aksi taktirde bu töhmet, size siyasi olarak ağıra mal olur… Söylediklerim yanlışsa, benim hakkımda dava açın, durmayın… Mahkemede sizinle hesaplaşmak, bana gurur verecektir… Söylediğim her sözü ispata hazırım… Twit aleminin bilgisine" sözleriyle CHP’lilere çağrıda da bulunan Başkan Gökçek, mesajlarını, "Özetle CHP, FETÖ batağından sıyrılmalıdır. FETO’nun talimatıyla işi sulandırmaktan vazgeçmelidir" cümleleriyle tamamladı.
(İHA)