TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Milletvekili ve Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu üyesi Ayşe Sula Köseoğlu, dünyanın neresinde ve kim tarafından yapılırsa yapılsın cinsel istismarın asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

Köseoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, çocuk istismarına ve mağduriyetine ilişkin bütün olayları lanetlediklerini ve kınadıklarını belirtti.

Böylesine insanlık dışı davranış sergileyenleri kınadığını ifade eden Köseoğlu, şunları kaydetti:

"Dünya’nın her neresinde olursa olsun, kim tarafından yapılırsa yapılsın cinsel istismar ve benzeri suçlar asla affedilemez ve kabul edilemez. Değerlerini kaybetmiş, zihniyeti çökmüş, kişilik yoksunlarının işledikleri hiçbir suç cezasız kalmayacaktır. Gün kelimeleri cımbızla çekerek çocuk istismarı üzerinden siyaset tüccarlığı yapma günü değildir. Hep birlikte meselenin üzerine gitme, çözüm üretme ve suçluların cezalarını çekmeleri için ciddi adımlar atma günüdür. Bu anlamda TBMM üzerine düşen görevi yerine getirecek ve kurulan çocuk istismarının araştırılmasına ilişkin komisyonla bu hassas konunun detayları gün yüzüne çıkartılacaktır. Bu ülkede hiçbir istismara geçit vermeyeceğimizin bilinmesini isterim."

AK Parti'nin, çocukların gelişmesi, korunması ve denetleyici tedbirleri alma konusunda gerekli her şeyi yaptığına işaret eden Köseoğlu, "Kamu kuruluşlarının bu anlamda yetki ve sorumlulukları vardır,. Toplumun her bir ferdinin çocuğa yönelik politika ve uygulamalarda sorumluluğu vardır. Buradaki en önemli nokta çocuğun yüksek yararıdır. Mağdurun hakları birinci derece önemlidir. Bizim her birimizin politik görüşünden çok daha önemlidir. Kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı, suça sürüklenen çocuklar, suçun mağduru çocuklar ne medyanın hikaye malzemesidir, ne de siyasetin malzemesidir" ifadelerini kullandı.