Eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, "Çözüm süreci bizim boynumuzun borcudur. Silahlar bırakılır, teröristler ülkeyi terk ederse çözüm sürecinden bizim zaten sıkıntımız yok. Tekrar bunu başlatırız" ifadelerini kullandı.
Volkan Bozkır, Beyoğlu’nda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Buluşmada STK’ların öneminden bahseden eski Bakan Bozkır, 1 Kasım seçimleri için de partisine destek istedi. Buluşmada konuşan Bozkır, “Sivil toplum olmadan demokrasi olmaz. Demokrasi ancak sivil toplumun gücü ile kendini geliştirir. Çünkü STK’lar temsil ettikleri kesimlerin dertlerini anlatacak, vizyon üretecek, hükümeti tenkit edecek ve gerektiğinde söylenmesi gerekenleri söyleyecek. Böyle yapılar olmadan demokrasiden bahsetmek mümkün değildir” dedi.
7 Haziran’dan çıkan sonuçların gerek AK Parti, gerekse toplumun her kesimi tarafından değerlendirildiğini belirten Bozkır, “AK Parti olarak biz oturduk akla gelen sorulara yanıt aradık. Neden bu sonuç çıktı diye düşündük. Ne yapabileceğimizi, neler yapmamız gerektiğini istişare ettik. Şimdi 1 Kasım seçimlerine bu muhasebeyi yaparak gidiyoruz. Bu seçimlerden iyi bir sonuç alacağımızı, halkın da gereken desteği vereceğini düşünüyorum” diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELEDE TAVİZ YOK"
AK Parti’li Bozkır, 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti’nin tek başına hükümeti kuramadığını hatırlatarak, “Buna rağmen AK Parti ülkeyi bir dakika dahi hükümetsiz bırakmadı. Üstelik böyle bir ortamda terörle mücadele kararı alındı. Bu kararı almak herkesin harcı da değildi. Ancak o günün şartlarında olan bir parti çok önemli bir karar aldı. Terör örgütü ile mücadelede önemli mesafe kaydedildi. Türkiye çok yakın bir zamanda bu terör badiresini atlatacaktır” dedi.
Terörle mücadele konusunda kesinlikle taviz verilmeyeceğini vurgulayan Bozkır, “Terör örgütü silahları ile birlikte dizlerinin üzerinde gelip Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, ‘Ben nadim oldum. Bu işi bitiriyorum. Alın silahları beraber gömelim. Ben de bu ülkeyi terk ediyorum’ demedikçe operasyonlar sonuna kadar devam edecek. Bunun başka hiçbir yolu çaresi yok. Çözüm süreci bizim boynumuzun borcudur. Biz istedik ki herkes kendini bu ülkenin bir parçası hissetsin. Her türlü hakka sahip olsun. Eğitim, yatırım Türkiye’nin her yerinde olsun istedik. Ama silah bırakma noktasında silah bir tülü bırakılmayınca bunun altında bir oyun olduğunu anladık ve süreç durdu. Ancak biz yine diyoruz. Silahlar bırakılır, teröristler ülkeyi terk ederse çözüm sürecinden bizim zaten sıkıntımız yok. Tekrar bunu başlatırız” şeklinde konuştu.
(İHA)