Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan tüm Müslümanlara çağrım, lütfen oraları ziyaret etsinler, gidemiyorlarsa kandil yağı timsali oraya yardım göndersinler. Bugün İsrail askerleri basit hadiseleri bahane edip pervasızca Mescid-i Aksa’nın bahçelerini pervasızca kirletiyorsa bunun sebebi bizlerin yeteri kadar Kudüs’e sahip çıkmıyor oluşumuzdandır" dedi.

Partisinin TBMM’deki Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler Mescid-i Aksa’ya ne kadar çok sahip çıkarsak gözlerini oraya dikmiş olanların işleri de o kadar zorlaşır. Müslümanlar için mübarek beldelerimizi korumak imkan değil iman meselesidir. Geçmişte ders kitaplarında yer alan "Araplar bizi arkadan vurdu" yalanını artık bir kenara bırakma zamanı gelmiştir. Temaslarımız Katar krizi bağlamında katkı sağladı. Türkiye, bundan sonra da barışın tarafında olmaya devam edecektir. Temaslarımız Katar krizi bağlamında katkı sağladı. Türkiye, bundan sonra da barışın tarafında olmaya devam edecektir. Müslümanların artık kavgaya değil dayanışmaya, birbirlerine daha çok kenetlenmeye ihtiyaçları var.Buradan tüm Müslümanlara çağrım, lütfen oraları ziyaret etsinler, gidemiyorlarsa kandil yağı timsali oraya yardım göndersinler. Bugün İsrail askerleri basit hadiseleri bahane edip pervasızca Mescid-i Aksa’nın bahçelerini pervasızca kirletiyorsa bunun sebebi bizlerin yeteri kadar Kudüs’e sahip çıkmıyor oluşumuzdandır. Madem ki kalbimizin bir yarısı Mekke, bir yarısı Medine, üzerinde de bir tül gibi Kudüs vardır, öyleyse gelin hep birlikte Kudüs’e sahip çıkalım. Ama tıpkı Mekke’ye, Medine’ye sahip çıkar gibi çıkalım. Ne Hristiyanların ne de Musevilerin inançlarıyla, ibadetleriyle, ibadethaneleriyle bizim bir meselemiz yoktur" dedi.

DİYANET İŞLERİ MEHMET GÖRMEZ’İN GÖREVDEN AYRILDIĞI İDDİALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’e gerçekleştirdiği ziyaretlerinin ardından Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenlemiş ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevden ayrıldığı iddialarına ilişkin açıklamada bulunmuştu. Bir gazetecinin, “Yaptığınız açıklamalar çok tartışıldı” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaten tartışılması için kurdum bu cümleyi” ifadelerini kullandı.

(Enise Vural /İHA)