Erzincan’da AK Parti’den 2. sırada milletvekili adayı olan Serkan Bayram, engelli olmasının kendisi için bir engel teşkil etmediğini belirterek, "Öğretmen olamazsınız dediler, Cumhurbaşkanımız bal gibi olur dedi" şeklinde konuştu.
Bayram, “Erzincan sevdam, her şey Erzincan için, her şey Türkiye için” sloganı ile seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kısaca kendisi hakkında bilgi veren Bayram, “1974 yılında Erzincan’ın Refahiye ilçesi Üçören köyünde doğdum. İlkokul öğrenimimi kısmen köyde tamamladım. O zamanki göç sebepleri nedeniyle İstanbul’a göçtük. Ama Erzincan ile bağımız hiç kopmadı. İstanbul’da eğitimimizi tamamladık. 1996 İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezunum. 2000 yılında Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisansımı yaptım. Şuanda da Maltepe Üniversitesi’nde doktora yapmaktayım. Bunun yanı sıra İstanbul 1. Bölge’den milletvekili aday adayı oldum. Ama parti teşkilatlarımızın da, genel merkezimizin takdiri ile son dakikada bizim için bir sürpriz yaşandı ve Erzincan’ımıza geldik. Erzincan’a geldiğimiz için sevinçliyiz ve gururluyuz” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında çeşitli sivil toplum kuruluşları, esnaflar ve vatandaşlar ile sohbet ederek istek ve sorunlarını dinleyen Serkan Bayram, şehrin ve insanların talepleri olduğunu belirterek, “Onlara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

“HER YUMRUK YEDİĞİMDE GÜÇLENEREK ÇIKAN BİRİSİYİM”
Bayram, kendi gibi tüm engelli kişilerin Allah’ın şanslı kulu olduklarını ve engelli olmasının günahlarına kefaret olduğunu ifade ederek, yaşadığı kazayı şöyle anlattı:
“Bir yaşında iken köyde hasat mevsimiydi. Tarlada bir yangın oluyor. Onun akabinde o yangın olayına maruz kaldık. Ama Allah’ıma hamd-ı senalar olsun tek başıma bütün işlerimizi, güçlerimizi yapabilen, bunun yanında arabamızı kullanabilen bir noktadayız” diye konuştu.
Bayram, yaşadığı kazadan sonraki süreci ise azim ve gayret olduğunu, bunun yanında mücadeleyi çok sevdiğini ve her yumruk yediğinde daha çok güçlenerek çıkan bir insan olduğunu ifade etti.

“YETER Kİ BİZ KABULLENELİM”
Bayram, iş hayatında önüne çok badireler çıktığını belirterek, “Sene 1997, hakimliğin yazılı sınavında çok iyi bir sonuç almama rağmen mülakatta gözünüzün üstünde kaşınız var diyerek elediler. O gün üzüldük ama olanda hayır var dedik. Bugün buralardayız. Ben engelli kardeşlerime, liyakatli, basiretli olanların çok ciddi manada ülkemize hizmet edeceğini düşünüyorum. Sırf şeklinden dolayı insanların dışlamasına gerek olmadığını düşünüyorum. Toplumla adaptasyonunun çok önemi olduğunu düşünüyorum. Psikolojik algının, kabul edilebilirliğinin önemli olduğunu düşünüyorum. Niye benim engelli kardeşim vali, kaymakam, belediye başkanı olmuyor. Öğretmen olamazsınız dediler, Cumhurbaşkanımız bal gibi olur dedi. Yani bal gibi bizim engelli kardeşlerimiz bunu yapabilecek kabiliyete, güce ve kudrete sahip. Yeter ki biz kabullenelim, biz isteyelim. Biz istedikten sonra samanlık seyran olur” şeklinde konuştu.
Serkan Bayram, milletvekilliği adaylığındaki süreçten ise kısaca şöyle bahsetti:
“Tabi Erzincan’daki aday adaylarımızdan, teşkilattan dışardan geldik gibi bir intiba oluşsa da bugün o intiba tamamen gitmiştir. Bizi tanıdıkça hakikaten Erzincan sevdalısı, hizmet erbabı bir kardeşleri olduklarını gördüler. Bu şehir tek vekille idare edilebilecek bir noktada değildir. En az iki vekil bu şehir için farzdır. İstanbul’daki 30 yıllık büyükşehir tecrübemizi buraya aktaracağız.”
(İHA)