Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP milletvekillerini sert bir şekilde eleştirdi. Davutoğlu, "Şimdi de dağdaki, sokaktaki terörü Meclis’e taşımaya çalışıyorlar. Utanmasalar Anayasa Komisyonu’nun önüne de çukur kazacaklar" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muş’un 99. kurtuluş yıl dönümü kutlamaları ve toplu açılış töreninde konuştu. Davutoğlu, "Şimdi de dağdaki, sokaktaki terörü Meclis’e taşımaya çalışıyorlar. Utanmasalar Anayasa Komisyonu’nun önüne de çukur kazacaklar, barikatlar kuracaklar. Yok öyle yağma. Sizin kazdığınız çukurlarda, sizin terör yapılanmanızı yok edeceğiz. Dokunulmazlıkların görüşüldüğü Anayasa Komisyonu’na bu malum parti dışarıdan paralı provokatörler soktular. Neymiş, danışmanlarıymış. Gördük ne olduklarını. Bunların hepsi kiralık vandallar, eşkıyalar" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU SURİYİLİLERİ KIŞKIRTIYOR"
Başbakan Davutoğlu’nun hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, ’Suriyeliler iş yapıyor, vergi vermiyor, Kilisliler onlarla nasıl rekabet etsin’ diye Kilisliler’i kışkırtıyor. Suriyeliler’in vergi vermediği iddiasının hiçbir temeli yok. Türkiye vatandaşı olan iş yeri sahipleri nasıl vergi ödüyorsa Suriyeliler de aynı şekilde vergi ödüyor. Peki Kılıçdaroğlu bile bile bu yalanları neden söylüyor? Bizim vatandaşlarımızla Suriyeliler arasına nifak sokup, huzursuzluk çıkarmak. Emin olun bu nifak, oraya düşen DEAŞ roketleri kadar tehlikelidir" diye konuştu.
(İHA)