Denizli’deki ‘demokrasi nöbeti’ne katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Tarihi parantezin kapatılması için, darbeciler Yassı Ada’da yargılansın” dedi.
Denizli’nin Delikliçınar Meydanı’nda darbe girişimine karşı ‘demokrasi nöbeti’ onuncu gününde devam ediyor. Burada demokrasi nöbetine katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, tarihi parantezin kapanması için darbecilerin Yassı Ada’da yargılanması gerektiğini savundu. Denizli Delikliçınar Meydanı’ndaki ’demokrasi nöbetine’ Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve vatandaşlar katıldı. Konuşmalardan önce Mehter Takımı bir konser verdi.
Meydandaki vatandaşlara seslenen ve fitnecilerin oyununa gelinmemesi gerektiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Olmayan işleri varmış gibi gösteriyorlar. Meydanlarda aralara bazen farklı söylemler söyleyecek insanlar salıyorlar. Ben size şunu söyleyeyim, biz bildiğimiz yoldan yürürüz, biz seçtiğimiz adamlarımız ne diyorsa onların izinden gideriz” dedi.

“TANKLA, UÇAKLA YAPAMADIKLARINI SOSYAL MEDYA İLE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Yalan söylemlerine karşı resmi makamların dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Sosyal medyadakilerin hiçbirine itibar etmeyin. Allah’ın izniyle onların oyununa gelmeyeceğiz. Dikkat edin, o böyle, şu şöyle diyerek, bizi birbirimize düşürmeye çalışacaklar, esas savaş budur. Eğer kardeşliğimiz baki olmazsa, birbirimize düşersek işte kaybettiğimiz an, o zamandır. Cepheyi yardırırsak, ne yaparız, o zaman kaybederiz. O zihniyetler, bugünlerde tüm Türkiye’de psikolojik harple ilgili çalışmalar yapıyorlar. Onun için Büyükşehir’in resmi sitesi, milletvekillerimizin resmi sitesi, başkanımızın resmi sitesi, Cumhurbaşkanımızın resmi sitesi ne diyorsa onu yapacağız. O sanal dünyada, o klavye silahşörlerin amaçlarına ulaşmasını, siber saldırı yapanların amaçlarına ulaşmasını sağlayamayacağız. O topla, tankla, uçakla, helikopterle yapamadıklarını, o sanal dünyada, sosyal medyada yapmalarına izin vermeyin” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ KARA LEKESİ AKAMETE UĞRATILMIŞTIR”
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye belki de tarihinin, Türk demokrasinin, en uzun günü diyebileceğimiz, 15 Temmuz’u şükürler olsun, bu büyük darbe teşebbüsünü, akamete uğratarak geçirdi. Devleti ele geçirecek alan olarak, görenlerin, milletin vermediği yetkiyi, tarihte pek çok kez, vicdanında boğduğu, ruhunda boğduğu darbe teşebbüslerini, 2016 Türkiye’sinde, birileri hukuk zemininde de, milletin vicdanında hükmünü verdiği gibi paralel terör örgütünün bu milleti esir alma teşebbüsü bir kez daha şükrediyoruz ki akamete uğratıldı” diye belirtti.
15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde milletin etkili olduğunu belirten Uysal, “Eğer bu tavrı 27 Mayıs 1960 yılında koyabilmiş olsaydık, ne arkasında 12 Martlar, ne arkasında 12 Eyüller, ne arkasında 28 Şubatlar, ne arkasında 5 Nisanlar ve ne de bugün Türkiye tarihine bir zillet olarak geçecek bu 15 Temmuzlar ortaya çıkardı.

“DARBECİLER YASSI ADA’DA YARGILANSIN”
Son olarak darbelerle ilgili açılan parantezin kapatılması gerektiğini belirten Uysal, “27 Mayıs 1960’la beraber, tarihe kara bir leke olarak geçmiş, Yassı Ada’yı, Yaslı Ada haline getirmiş, insanlığı da, adaleti de idam ettikleri Yassı Ada’da, 15 Temmuz darbecileri, tarihi bir parantezi açıldığı yerde kapatmak adına diyoruz ki, Yassı Ada’da yargılansın. Bu tarihi parantezi hep beraber Yassı Ada’da kapatalım” şeklinde konuştu.
(İHA)