Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, darbe girişimi sırasında cuntacılar tarafından baskına uğrayan AK Parti İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti. Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı yönetimine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında cuntacı askerler tarafından baskın yapılan yerlerden biri olan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Davutoğlu, “Canilere, katillere karşı bütün bir millet büyük bir direniş sergiledik” diye konuştu.

“CANİLERE KARŞI BÜTÜN BİR MİLLET OLARAK DİRENİŞ SERGİLEDİK”
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, girişte basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu. Davutoğlu, yaptığı açıklamada, “Canilere, katillere karşı bütün bir millet büyük bir direniş sergiledik. Başta Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimi ve onun verdiği açık talimatla milletimiz sokaklara döküldü ve bu sokaklar bu caddeler bu şehirler bizim. Ancak ve ancak bizim irademizle seçilen insanlar tarafından idare edilir’ mesajını, kararlılığını gösterdik. Bu kararlılığın merkezlerinden birisi İstanbul idi. İlk andan itibaren bu kararlılığın tabiri caizse karargahı İstanbul İl Teşkilatımız oldu. Başta il başkanımız olmak üzere il teşkilatımız bir bütün olarak milletimizin önüne, yanına arasında her yerde bu onurlu direnişi duruşu temsil etti yönetti. Teşkilatımızdan da büyük kayıplar verdik. Ama geri adım atılmadı. Eğer 16 Temmuz sabahı Türkiye aydınlık bir güne darbe adının değil imasının bile edilmeyeceği bir geleceğe uyanmışsa bunda bütün milletimizin payı büyüktür. AK Parti teşkilatlarının payı büyüktür” ifadelerini kullandı.
Davutoğlu açıklamanın ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile makamında bir araya geldi. Davutoğlu’nun, Selim Temurci’den darbe girişimi gecesi yaşananlar hakkında bilgi aldığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.
(İHA)