İzmir’de yapımına 2011 yılında başlanan Konak Tüneli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açıldı. Makam aracının direksiyonuna geçen Başbakan Davutoğlu, tünelin açılışını eşi Sare Davutoğlu ile birlikte yaptı.
İzmir’de Başbakanlık Ofisi’ni açan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir mitinginin ardından yapımına 2011 yılında başlanan Konak Tüneli’ni açtı. Yaptığı açılış konuşmasında Konak Tüneli’nden günde 40 bin aracın geçeceğini ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Seyahat süreleri de en az 20 dakika kısalacak. Dolayısıyla İzmir için son derece önemli, hayatı kolaylaştıran bir adım. Ve bununla birlikte Konak, İzmir’in merkezi olarak çok daha rahat ulaşılabilir bir yer haline gelecek. Konak Meydanı’nın düzenlemesini de yapacağız. İzmir’de gerek tarihi dokunun korunması, gerek İzmir’in tüm altyapısıyla vatandaşlarımıza en iyi imkanların sunulması açısından bundan sonra da İzmir’e hizmet etmeye devam edeceğiz. Eski Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım, İzmir’e 35 müjde vermişti. Bu 35 proje birer birer gerçekleşiyor. Bu da yerel yönetimlerde bizim farkımızı ortaya koyuyor. Yerel yönetimleri kazansak da kazanmasak da verdiğimiz sözlerde duruyoruz. Biz İzmir’i Türkiye’nin ve Akdeniz’in yükselen bir şehri olarak gelecek nesillere miras olarak bırakacağız” dedi.

DAVUTOĞLU DİREKSİYONA GEÇTİ
Konuşmanın ardından makam arabasının direksiyonuna geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, tünelin girişine gerilen kırmızı kurdelenin üzerinden geçerek, tünelin açılışını yaptı. Makam aracıyla tünelin Yeşildere çıkışına kadar giden Davutoğlu’na eşi Sare Hanımın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ve şimdiki Bakan Feridun Bilgin eşlik etti.

HAVALİMANINA ULAŞIM KOLAYLAŞTI
Bin 674 metre uzunluğundaki iki tüpten oluşan Konak Tüneli’nin toplam maliyeti 310 milyon lirayı bulurken, tünelin özellikle Konak girişinde yapılan arkeolojik kazılar, çok fazla zaman aldı. Yapımı Karayolları genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan Konak Tüneli, İzmir’in Konak ilçesinde Yeşildere Caddesi ile Konak Meydanı’nı birbirine bağlıyor. Tünelin hizmete girmesiyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehrin merkezine ulaşım kolaylaştı.
(İHA)