Seçim çalışmalarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin mitingine katılmak üzere Karabük’e geldi.
Helikopterle Karabük’e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Karabük Milletvekili ve Adayı Osman Kahveci, Karabük Milletvekili Adayı Sedat Namal, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylan ve partililer eşlik etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kent meydanında kendisini dinleyen binlerce vatandaşa seslendi.

“DENİZİN ÜSTÜNE HAVAALANI İNŞA ETTİK”
Kritik günlerin arefesinde olduklarını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “12 yıllık birikimin üzerine güçlü Türkiye demenin arefesindeyiz. Birileri, terörle, tuzak kurmakla meşgul. Bazıları yalan, her türlü hile ile meşgul ama biz hizmetle meşgulüz. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görün" dedi.
Ordu-Giresun havalimanını dün açtıklarını anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Önde çılgın Karadeniz, arkasında dağlar. Havaalanı yapacak yer yok, pist güvenliği yok. Başkası olsa, eski Türkiye olsa derlerdi ki; ‘Madem yer yok, Karadenizliler uçağa binmeyiversin.’ Fark şu, biz insanımızın hizmeti ayağına getiririz. Sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da bir ilki yaptık. Dünyada üçüncü. Denizi doldurduk, üzerine terminal yaptık. Denizin üstüne havaalanı inşa eden ilk Avrupa ülkesi olduk. Ordu CHP milletvekillerinden biri, ‘Mümkün değil’ demiş. Biz hızlı treni getirmeden önce MHP’nin Ulaştırma Bakanı, ‘Bunu torunlarımız görür’ demiş ama şimdi her yerde hızlı tren var mı? Gittikçe Türkiye’ye yayılıyor mu? Biz Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunlarıyız. Haliç önlerine zincir germişler. O, ‘Halici kapattılarsa biz tepeden gemileri yürütür, İstanbul’u yine de fethederiz’ demiş. Eğer Karadeniz dağları yalçınsa, biz o dağlarla barış yaparız, denizin ortasına havaalanı inşa ederiz. Hiçbir şeye doğru dürüst aklı ermeyen Kılıçdaroğlu gibi değil, hayalleri gerçek kılar tarih kitabı yazarız.”

“İZMİR SEL ALTINDA ÖNCE ONU DÜZENE KOY"
CHP’nin çalıntı fikirlerle bir mega proje hazırladığını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu: “Ta 2035 yılına. Biz ise bugüne hitap edecek şekilde denizin ortasına havaalanı kurduk. Bu hayalin büyük bölümü, bizim hayata geçirdiğimiz proje. İzmir sel altında kaldı. Önce onu düzene kurun da görelim. Şişli’de CHP’liler birbirleri ile mahkemelik oldu. Kanlı, bıçaklı oldu. Bir ilçe belediyesinde birbirlerine düşen kadrodan memlekete hayır gelir mi? Bakın AK Parti kadrolarında 3 Başbakan görev değişimi, 2 Cumhurbaşkanı, 4 meclis başkanı görev değişimi yaptı. Her bir değişim yeni ufuklara götürdü. Bunlar bir Şişli’de görev değişimi yaptı akşam sabah kavgalılar. Bunlar milletle barışık olabilir mi? Gelir burada konuşurlar ama onlara sormak lazım, bir dikili ağaçları var mı? Bu milleti 2002’nin karanlık yıllarından alıp denizin ortasına havaalanı yapacak konuma kim getirdi. Onlar köşelerinde kendi ham hayalleri ile uğraşsın.”
Mega projeleri hep kendilerinin yaptığını anlatan Davutoğlu, şunları söyledi: “Hep biz yapıyoruz ya heveslendiler. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’da inşa ediyoruz. İstanbul’da dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü inşa ediyoruz, üçüncü köprü. Üç katlı tüneli denizin altında inşa ediyoruz. Denizler bize dost. Yapacağız demiyoruz, yaptık diyoruz. Marmaray’ı bitirdik. Obit tünelini yapıyoruz. Biz dünya ile yarışıyoruz, onlar birbirleri ile yarışıyor. Mega projelerimiz bizim bitmez. Dünyanın en uzun içme suyu borusunu Gerede’den Ankara’ya yapıyoruz. Dünyanın en büyük kentsel projeleri İstanbul’da Esenler’de, Ankara Mamak’ta. Dünyanın 5. büyük bir seferde delinen tüneli Konya’da mavi tünel. Toroslardan aldık suyu Konya ovasına gönderdik. Dünyanın en büyük konteyner limanlarını Çandarlı’da, Mersin’de, Karadeniz’e hitap edecek şekilde Filyos’ta inşa ediyoruz. Bir kalemde saydığım bu mega projeler dünya ölçeğinde. Eskiden Türkiye kendi içindeki yollarını bile rehabilite edemiyordu. İnşallah Filyos’a denize limana kadar en iyi şekilde demiryolu ile ulaştıracağız. Biz yola çıktık mı hedefimiz küçük olmaz. Biz mega proje hazırladık mı başlarından almayız.”

“KILIÇDAROĞLU OKUMA ÖZÜRLÜ”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kitabı okuyup okumadıklarını sorduklarını, kendisinin ‘Okuyamadım’ cevabını verdiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, “Okuyamaz çünkü okuma özürlü. Sayın Bahçeli’ye ‘kitap okuyor musunuz’ diye sormuşlar, ‘kitap okumam, arada sırada rapor okurum’ demiş. Ben kitap olmayan bir odada hiç uyumadım. İki koku var ki, birisi Cennet kokusu gibidir çocuk kokusu, bir kitap kokusu. Kelamı kadim Kuran-ı kerim başta olmak üzere, kitap kokusu olmayandan bereket olur mu” dedi.
Dışişleri döneminde talimat verdiğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin etrafındaki bütün ülkeler ile vizesiz seyahat imkanı ulaştıracağız dedim. Şu an bu sayı 72. THY özelleştiğinde, başdanışman idim. Nerede tek bir ecdat eseri, bir saat dahi hakimiyetimizde kalmış olan toprak var ise oraya uçacaksınız, yeni açılım yaptığımız bölgelere uçacaksınız, komşu bölgelerin tümünde uçacaksınız, çok önem verdiğimiz ülkelere 5-6 kere uçacaksınız. İşte merkez ülke olmak budur. Lojistik budur. THY bugün dünyanın en çok destinasyonuna inen kurum ise bunun arkasında bizim merkez ülke kavramımız var.”

“BİZ OSMANLIYLA GURUR DUYUYORUZ”
“12 yıl böyle bir kavramdan bahsetmeyecekler, 12 yıl biz bunları yaptığımızda Brüksel’e Washington’a oraya buraya gidip, ‘Davutoğlu var ya, Erdoğan var ya. Komşu ülkeler ile bütünleşip yeni Osmanlıcılık yapıyor’ diye sizi şikayet edecekler şimdi bir anda Türkiye’nin merkez olduğunu keşfedecekler” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, kim ne derse desin Osmanlıyla gurur duyduklarını söyledi. Selçuklunun varisleri olduklarını anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlar uyuyor. Bizim geldiğimiz yeri şimdi hayal etmeye çalışıyorlar. Rakamları da bilmezler. Geçenlerde ‘2019 yılında işsizliği sıfırlayacağım’ diyor. Başka bir yerde diyor ki, ‘2035 yılında işsizliği yüzde 5’e düşüreceğim’ Bu nasıl rakam. Söylediği hiçbir rakamın aslı yok. Kılıçdaroğlu’nun bu seçime kadar emekli diye bir meselesi var mıydı, hiç duydunuz mu. 12 yıl içinde siz emekli kardeşlerimiz için neler yaptık. En düşük SSK emeklisi maaşı 257 liraydı, şu an 1070 lira, 4 misli. BAĞ-KUR esnafı 148 lira alıyordu, şu an 868. Tarım daha vahim, 66 liraydı, şimdi 817 lira alıyor. Bu sefer 10 misli. En düşük memur maaşı 392 liraydı, şimdi 2097 lira. Biz 12 yılda her vatandaşımızın maaşını ez az 4 misli artırdık. Sizlerin emeğinin hakkını vermek bizim görevimiz. Verdik, veriyoruz, vereceğiz inşallah. 3 ay önce 1000 lira olan emekli maaşlarına seyyanen 100 lira zam yaptık. Bizimle onun arasında fark şu o bekar ona boşamak kolay. Biz ise milletin parçasıyız, ezeli ve ebedi olarak sadece milletle nikahlıyız, onun derdi ile dertleniriz”

“200 BİN YENİ KONUT GELİYOR”
Sakarya’da bugün annelere doğum desteği vermeye başlayacaklarını söylediğini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu: “Artık doğum yapan annelere ilk hediye devletten. Evlenmek isteyen alıp bir çeyiz hesabı açtığında, yüzde 20’sini devlet verecek. Çeyiz bir dertti. ‘Evlenince ne olacak’ diye anne babalar düşünüyordu. Bir hesap açın 100 lira biriktiyse 20 lirada devlet hediye olarak verecek. Konut alacaksınız yüzde 20’sini devlet verecek. Mamak çöplüklerle, hapishane ile anılırdı. Şimdi gül gibi Mamak var ise, Türkiye var ise bu AK Parti’nin eseri." TOKİ’ye talimat verdiklerini, 200 bin yeni konut yapıldığını anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dar gelirli vatandaşlar ayda 200 lira ödeyerek konut sahibi olacak. 480 ay sürecek gerekirse ama her ay kira gibi ödeyip ev sahibi olacaklar. Bakın Türkiye’de 6 bin 700 kilometre duble yol vardı. Biz buna 18 bin kilometre ekledik. Karabük’te toplam duble yol 7 kilometreydi, şimdi Karabük’te 116 kilometre duble yol var. Karabük, Çankırı’ya Bolu’ya duble yolla bağlandı. Kastamonu yolunu da inşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Biz iktidara geldiğimizde bu sanayi şehrinde doğalgaz var mıydı. Biz getirdik 76 üniversite vardı, şimdi 193 üniversite var. Karabük’te üniversite var mıydı, Karabük’te üniversiteyi biz kurduk. Üniversitede inşallah teknopark kuruyoruz. Ray testi bölümü bir tek Türkiye’de Karabük Üniversitesinde var. Tıp Mühendisliği Fakültesi kuruldu. Kapatılacak gibi sözler var. Hiç merak etmeyin biz kurduğumuz hiçbir müesseseyi kapatmayız. Organize sanayi bölgesi var mıydı, biz yaptık. Şimdi Türkiye’de Kardemir başlı başına markadır. Biz aldığımızda zarar halindeydi. Şimdi yükselen değer olarak devam ediyor. Karabük’te üretilen demir çelik Karabük’te işlenecek. Sanayi alt yapısı o kadar zayıftı ki 10 milyon dolar ihracat vardı, şimdi 300 milyon dolar. Demir çelik üretiyorsunuz ihracat sadece 10 milyon. 300 milyon yetmez, 3 milyarlık ihracat istiyoruz”

“HEPSİ DHKP-C’Yİ SAVUNUYOR”
Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş’a meydan okuduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi: “Eğer millet bize tekrar iktidar şansı vermez ise görevi devrederim. Siz ne yapacaksınız. Hemen çark ettiler. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, ‘Benim oyum düşmezse ayrılmam’ dedi. Oylarınız ne ki düşse ne olur, çıksa ne olur. Düşse kimseye zararı yok, çıksa iktidar olamazsanız. Bununla yetiniyorlar. Demirtaş daha vahim bir şey söyledi. ‘Sorumluluk bende olursa ayrılırım.’ Bir genel başkan bunu der mi. Ben genel başkanım. Başarının da, başarısızlığında sorumluluğu bana aittir. Lider olmak budur. Hemen kaçamak cevap veriyorlar. Onlar millete güvenmiyorlar. Onlar makamlarını terk etmiyorlar. Bizim kıdemli arkadaşlarımız 3. dönemlerini bitirdiler. Davadan ayrılmak yok, hiç birinde gönül kırıklığı kırgınlık yok. Bizim davamızda makam mevki meselesi olmaz. Biz hepimiz büyük Türkiye’nin neferleriyiz. Şundan emin olun. İnşallah önümüzdeki dönem, geçmiş dönemlerden daha parlak olacak”
Üçlü çetenin bir araya geldiğini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: “Eski Türkiye partileri. Yanlarına paralel çete eklendi. Yetmedi milleti tehdit eden ve terör yapan, Kandil PKK eklendi. Şimdi de DHKP-C katıldı bunlara. Hepsi DHKP-C’yi savunuyor. Mersin’de, Adana’da HDP binalarına saldırı oldu. AK Parti’yi bir ağızdan suçladılar. Birisi düğmeye bastı, Demirtaş dedi ki, ‘AK Parti saldırdı’ Bahçeli dedi ki, ‘Bizim onlarla aramız iyi, AK Parti saldırdı.’ Daha yolunu bulamayan Kılıçdaroğlu, kendisine oy vermek için sandığını bulamadı. Bir anda AK Parti’yi suçladı. Paralelciler de hemen katıldı. Dün Bahçeli paralel çetenin yayın organlarıyla buluştu, Kılıçdaroğlu ayakları gitmişti, HDP’liler de arka kapıdan konuşmuştu. Biz faili bulduk çıkardık, her türlü görsel delil, belge var. Bu fail terörist 2007’de DHKP’-C’den tutuklanmış. Bir bakıyorsunuz HDP ona sahip çıkıyor. Bugün HDP’nin genel başkan yardımcısı DHKP-C’ye açıkça teşekkür etti. Biz bu vatanı bu teröristlere bırakır mıyız. Biz bu vatanı bunlarla iş birliği yapan eski Türkiye partilerine bırakır mıyız.”
Törende konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise, “Girdiğimiz her seçimde AK Parti’ye destek verdiniz. Milletvekillerin tamamını sizi temsilen parlamentoya gönderdiniz. Sizle birlikte Karabük’te çok önemli hizmetlere imza attık. Karabük denince akla demir çelik sanayi gelir. Kapanmak üzere olan Kardemir’i yeniden ayağa kaldırarak daha güçlü şekilde geleceğe sizle birlikte taşıyoruz. Karabük artık ağır sanayinin merkezi değil, aynı zamanda bir üniversite kenti. Bunu sizlerin oylarıyla sağladık. Karabük özellikle kış aylarında hava kirliliğinin tehlikeli boyutlarda seyrettiği bir ilimizdi ama sizle birlikte doğalgazı getirdik ve hava kirliliğini tehlike sınırının altına indirdik. Duble yol, sağlık alanında atılan adımları sizlerin duası olmasaydı gerçekleştiremezdik. Daha yapacak çok işimiz var. Karabük’ü Karadeniz’e daha yakın hale getireceğiz. Karabük çevre yolunu inşallah 7 Haziran’dan sonra gerçekleştireceğiz. Eskipazar’da bir organize sanayi bölgesi yapmayı planlıyoruz.”
Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasının ardından Karabük Valiliğini ziyaret etti.
(İHA)