MHP’nin kurucu üyesi Ali Sağır’ın partiden ihraç edilmesiyle ilgili sert açıklamalarda bulunan eski il başkanı ve üst kurul delegesi Muammer Demeli “Partinin kurucu üyesi partiden ihraç ediliyorsa bunun da partiye ne kadar zarar verdiğini göremiyorlarsa onlara zavallı diyorum” dedi. 

Sonnokta'da yer alan habere göre : MHP Trabzon’un üst kurul delegesi ve eski il başkanı Muammer Demeli, kendisiyle birlikte 13 üst kurul delegesinin partiden ihraç edileceği iddialarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. MHP’nin kurucu üyesi üst kurul delegesi Ali Sağır’ın partiden ihraç edilmesiyle ilgili sert açıklamalarda bulunan Demeli “Bu partinin bir kurucu üyesi partiden ihraç edilebiliyorsa bunun bu partiye ne kadar zarar verildiğini eğer karşı taraf bunu görmüyorsa ben onlara zavallı diye hitap ediyorum” dedi. Demeli, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci’nin Ali Sağır için söylediği ‘Ali Sağır, partimizi temsil etmiyor’ söylemini de tepki gösterirken İl Teşkilatının sel felaketi yaşanan Beşikdüzü’ne ziyaret etmemesini de eleştirdi. 
İşte Demeli’nin açıklamaları:

LÜZUMSUZ İŞLERLE UĞRAŞIYORLAR
Ülkemiz çok önemli bir kritik süreçten geçiyor. MHP’nin bu süreçte birbirine bağlanması, birliğini ve dirliğini sağlayabilmek; kardeşlik, ülküdaşlık hukukunun ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in bize vermiş olduğu vatan sevgisi hukukunun pekiştirilmesi gerekirken maalesef Milliyetçi Hareket Partisi, böyle lüzumsuz işlerle uğraşıyor. 

GÖREVDEN ALABİLİRLER…
Bu hareketler, birliğimiz ve dirliğimiz için yapılmaması gereken hareketlerdir. Şuan ilçe başkanı 3 arkadaşımız görevden alınmış. Ben bu arkadaşlarımız kağıt üzerindeki görevlerinden alınmış olabilirler ancak ülküdaşlık hukuklarından bir şey kaybedeceklerini sanmıyorum. Onlar bu davaya yürekten bağlılar diğer ilçe başkanı arkadaşlarım gibi. Buna adım gibi eminim. 

PİŞMANLIK YOK..
Bundan sonraki süreç devam edecektir. Devam eden bu süreç MHP’ye artı değil; hanesine eksi yazılacaktır. Olmaması taraftarıyım. Bizlere sıra gelince. Bizler, 14 üst kurul delegesi olarak milletimizin, seçmenimizin, ülküdaşlarımızın sesini dinleyerek yola çıktık. Çıktığımız bu yoldan da hiçbir zaman pişman değiliz. Bu yolumuza da hala devam ediyoruz. Fikrimiz aynıdır.

YÜREĞİMİZİ VERDİK
Üst kurul delegelerinin ihracı konusunda bizlere ulaşan bir haber yoktur. İlerleyen günlerde bildirilmeyeceği anlamına da gelmez. Sorun değil. Biz, bu işe kağıt üzerindeki imzamızı değil yüreğimizi verdik. 1969’dan beri ben bu teşkilatın mensubu olan biriyim. Diğer arkadaşlarımda en az benim kadar öyle.

BİZİ KIRABİLİRLER AMA  FİKRİYATIMIZI ALAMAZLAR
Bu partinin bir kurucu üyesi partiden ihraç edilebiliyorsa bunun bu partiye ne kadar zarar verildiğini eğer karşı taraf bunu görmüyorsa ben onlara zavallı diye hitap ediyorum. Bu kadar açık ve net. Bizim davamız menfaatler üzerine kurulmamıştır. Bizim davamız rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in ‘Yufka yürekli olmayan bizim yanımıza gelmesin’ diyerek başlayan bir davadır. Bizim davamız, ilke, ülkü, vatan davasıdır. Öyle biz görevden alınmışız bunları düşünmüyoruz bile. İnancımızı bükemezler. Bizi kırabilirler ama fikriyatımızı alamazlar. Yüreğimizi sökme cesaretimiz varsa buyursunlar. Sökebiliyorsa söksünler. 

ÜLKÜDAŞLIK SERVETİMİ KİMSEYE VERMEM
Eğer partiden ihraç edilirsek bizde hakkımızı mahkemede arayacağız. Ben Milliyetçi Hareket Partililiğimi, ülküdaşlığımı rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in önerileriyle aldım. 9 ışıkla aldım. Bunu ben dört çocuğuma servet olarak bırakacağım. Ben bu manevi serveti kimseye vermem arkadaş. Bu servetin elimden alınmaması için sonuna kadar mücadele edeceğim. Hukuksa hukuk yolunu denerim. Ali ağabeyin dediği gibi bizim bundan sonra mezar taşımızın bir tarafında üç hilal, bir tarafında da Türk bayrağı olur. O toprakta vatan toprağıdır. Bunları elimizden alabilirler mi? Varsa buyursunlar. 

RENCİDE ETMEYE NE GEREK VAR
Ali ağabey, bu davaya yıllarını ve gönlünü vermiş. Burada bir gerçek vardır. Hukuksal Ali ağabey partiden ihraç edilmiştir. Tabii ki oradaki resmiyeti sona ermiştir. Bunu herkes biliyor. Ama bunu çıkıp bir basın yoluyla söylemek insanın kişiliğini rencide eder. Çok gereksiz bir açıklama. Bunu Ali Sağır, belediye meclisi, tüm kamuoyu ve basın bilmiyor mu? Herkes bunu biliyor. Ama ben yine de Nihat Birinci’nin böyle bir açıklama yapmadığını düşünüyorum. Ama gerçekten böyle bir açıklama yapmışsa da Nihat Birinci kendine yakışanı yapmıştır. 

2 GÜN BEŞİKDÜZÜ’NDEYDİK AMA…
Beşikdüzü’ndeki sel felaketinin ardından ben ve Yavuz Aydın, oradaki vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Oradaki 2 vatandaşımızın da cenazesine katıldık. Milletvekili adayımız Yavuz Aydın ile birlikte çizmelerimizi giyerek 2 esnafımızı ziyaret ettik; onlara moral verdik; yardımcı olduk. Bana oradaki esnaf, ‘Muammer Başkan, sen görevi bırakmamış mıydın, biz yine seni burada görüyoruz. Bunu bana söylediler. Türkiye çapında ikinci olan ilçemizdir. %62 oranında oy almıştır. Böyle bir ilçeye MHP İl Teşkilatı gitmemişse ülküdaşlarımın ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bırakın oy oranını böyle bir felaketin ardından bizler vatandaşlarımızın yanında olmak zorundayız.