Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı ekonomik kalkınma paketi ile ilgili, “Sorun yoksulluk sorunu değildir” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bakırköy Pazar Alanı’nda kurulan ‘Emek ve Demokrasi için Güç Birliği, 4 Eylül Barış Mitingi’ne katıldı. Demirtaş, kürsüde konuşma yapmazken, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı ekonomik paket ile ilgili yorumda bulunan Demirtaş, “Meseleyi terör sorunu olarak ele almak ve bunun sadece ekonomik boyutunu görüp diğer boyutlarını es geçmek, Başbakan’ın deyimiyle ‘çözüm yok kardeşim’ anlamına geliyor. Türkiye’nin her yerinde yoksulluk, ekonomik geri kalmışlık vardır. Sorun yoksulluk sorunu değildir. Bu yaklaşım geçmiş bütün hükümetler tarafından denendi. Şu ana kadar Diyarbakır’da ekonomik paket açıklamayan hiçbir başbakan yoktur. Diyarbakır’da açıklanan ekonomik paket, meselenin son derece eksik algılandığı ve son derece yetersiz ele alındığının bir göstergesidir” dedi.
Cerablus’daki Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili de konuşan Demirtaş, “Tek bir operasyon yapmadan ben Cerablus işgali ile IŞİD’i durdurmak istiyorum diyen hükümetin hiçbir inandırıcılığı yoktur. Dünyanın tüm halkları ile Türkiye barışabiliyor. Açık net söylüyorum, ne Irak’ın kuzeyinde Kürdistan federal bölgesi, ne Suriye kuzeyinde Rojova Kürt Bölgesi’nin Türkiye’ye bir düşmanlığı olmadı bugüne kadar. Türk halkının dostu, Kürt halkıdır” diye konuştu.
(İHA)