Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Hiçbir demokrasi terörle iç içe yaşayamaz. Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür. Ya terörü benimseyeceksiniz, ya da demokrasiyi benimseyeceksiniz" dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de inşaatının büyük çoğunluğu tamamlanan ve Kurban Bayramı’nda vatandaşların rahat yolculuk etmesi amacıyla tek yönlü olarak trafiğe açılan bir köprülü kavşağın hizmete açılma törenine katıldı. Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde düzenlenen törene Bakan Işık ile birlikte Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda bürokrat katıldı. Resmi açılışı 29 Ekim tarihinde yapılacak olan köprülü kavşağın ismi ise Bakan Işık tarafından “15 Temmuz Köprüsü” olarak açıklandı. Törende 15 Temmuz Köprüsü hakkında açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Büyükşehirlerin en önemli sorunu trafik. Geçen gün Londra’daydım. İnanılmaz bir trafik vardı. Bu yüzden zamanında tedbir almak önemli. Bu kavşağın hizmete girmesiyle birlikte 3 tane ışık ortadan kalkacak. Dolayısıyla trafiğin kesintisiz akmasına yönelik bir çalışma oldu. İzmitimize, Kocaelimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

"DEMOKRASİ İLE ŞİDDET, TERÖR AYNI ANDA BİR ARADA OLMAZ"
Açıklamasında İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelere kayyum ataması yapılmasını değerlendiren Bakan Işık, ”İçişleri Bakanlığımızın Kanun Hükmünde Kararnamenin kendilerine verdiği yetkiyi kullanmasıdır. Kanun Hükmünde Kararnameler ile bu yetki alınmıştır ve bu yetkinin kullanılmasında İçişleri Bakanlığımız hiçbir tereddüt yaşamayacaktır. Hiçbir demokrasi terörle iç içe yaşayamaz. Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür. Ya terörü benimseyeceksiniz, ya da demokrasiyi benimseyeceksiniz. Eğer, ’Ben demokrasiyi benimsiyorum, demokratik kurumlar içerisinde, demokratik bir zeminde mücadele edeceğim’ diyecekseniz, o zaman yapmanız gereken tek şey terör ile aranıza çok kalın çizgiler çizmektir. ’Ben hem demokrasi diyeceğim, demokratik temeller üzerinde mücadele edeceğim ama terörü de bir argüman olarak kullanacağım’ derseniz, buna hiç kimsenin inanmasını beklememeniz gerekir. Demokrasi ile şiddet, terör aynı anda bir arada olmaz. Demokratik mücadeleyi esas alanların hiçbir şekilde yeltenmeyeceği argüman şiddet ve terör argümanıdır. Belediye sonuçta demokratik seçimle oluşmuş bir organdır. Demokratik seçimle oluşmuş bir organın başındaki kişinin terörle hiçbir şekilde uzaktan, yakında, ima yoluyla dahi irtibatının bulunmaması esastır. Hiçbir batı demokrasisi terör ile iç içe olan bir demokrasiyi kabul etmez. Bu açıdan bölgede teröre bulaşan, ki bu teröre bulaşmak tanımını biz terörü övmek şeklinde görmüyoruz. Belediyenin kamyonlarına bomba yükleyerek jandarma noktalarına, polis noktalarına, askerin bulunduğu yerlere, sivil vatandaşların bulunduğu yerlere, o bölgenin yerli vatandaşları olan Kürt kardeşlerimizin bulunduğu yerlere bölgelere bombalar götürülüyorsa buna devletin kayıtsız kalması mümkün değildir. Ya demokratik zeminde siyaset yapacaksınız ya da terörü tercih edeceksiniz. Terörü tercih eden de gereken karşılığı mutlaka bulacak. Herkesin şunu bilmesi gerekir ki, terör ile demokrasi yan yana, bir arada kesinlikle olmaz, olamaz. Şu anda yapılan bunun gereğidir” şeklinde konuştu.

“FIRAT KALKANI OPERASYONU BAŞARIYLA SÜRDÜRÜLÜYOR"
Fırat Kalkanı operasyonuna da değinen Bakan Işık, “Şu anda Fırat Kalkanı Operasyonu başarı ile devam ediyor. Türkiye’nin kendi sınırında ki DAEŞ’i temizlemesi, arkasından DAEŞ’in Türkiye’ye yönelik bir tehdit olmaktan çıkarılması ve sonunda da DAEŞ’ın bölgeden tamamen temizlenmesi hedefimizdir. Bu noktada da koalisyon ortaklarımızla güçlü bir iş birliğimiz var. Arzumuz DAEŞ’ın burada temizlendikten sonra ülkemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin kendi ülkelerine tekrar dönmesi ve onların gittiği yerlerde onların rahatlıkla kalabileceği yerleşim birimlerinin olması. Kendilerini güven içinde hissetmeleridir. Bununla ilgili şu anda Fırat Kalkanı Operasyonu başarıyla sürdürülüyor. Zaman zaman tabi ki şehitlerimiz oluyor. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Ama büyük bir operasyon yürütüyoruz. Temennimiz daha fazla şehit vermeden bu operasyonu sürdürmek ve gerektiğinde de bitirmek” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN HALKIMIZIN MÜBAREK KURBAN BAYRAMI’NI TEBRİK EDİYORUM"
Tüm Türk halkının Kurban Bayramını da kutlayan Bakan Işık, “Kurban Bayramı bütün İslam dünyası için çok özel günlerdir. Bayramlar bizim kültürümüzün vazgeçilmezleridir. Değerlerimizin yaşanması noktasında en özel günlerdir. Ben bu vesile ile şimdiden şehrimizin, ülkemizin ve İslam dünyasının Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Maalesef bölgemiz çok ciddi sıkıntılar içerisinden geçiyor. Müslümanın Müslümanı boğazladığı bir dönemi yaşıyoruz. Ümidimiz ve temennimiz bu bayram bu kötü gidişatın sonu olsun. Bu bayram sadece İslam dünyasının değil, bütün insanlığın barış ve huzurunun temsili olsun. Bütün halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

İLK BAKAN IŞIK VE BAŞKAN KARAOSMANOĞLU GEÇTİ
Bakan Işık’ın açıklamalarının ardından 15 Temmuz Köprüsü dualar eşliğinde hizmete açıldı. Köprünün üzerinden ilk geçen araç ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun kullandığı ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın da ön koltukta yolcu olarak yer aldığı makam aracı oldu. 15 Temmuz Köprüsü’nün resmi açılışı, Kurban Bayramı’nın ardından Güney Yan Yol inşaatının da tamamlanması ile birlikte 29 Ekim tarihinde düzenlenecek tören ile gerçekleştirilecek.
(İHA)