Dışişleri Bakanlığı, Paris’in kuzeybatısındaki Rouen şehrinde kilisede meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, Türkiye’nin terörle mücadelede Fransa ile tam bir dayanışma ve işbirliği içinde olmaya devam edeceğini bildirdi.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Paris’in kuzeybatısındaki Rouen şehrinde bir kilisede dün meydana gelen ve bir din adamının hunharca öldürülmesiyle sonuçlanan terör saldırısını derin bir üzüntüyle öğrendik. Kutsal bir mekanda bir din adamını ve ibadet eden masum insanları hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. En kutsal değerleri hedef alan bu teröristlerin dinle hiçbir alakaları olmadığı gibi insaniyetle de ilişkileri yoktur. Türkiye terörle mücadelede Fransa ile tam bir dayanışma ve işbirliği içinde olmaya devam edecektir. Fransız halkına içten taziyelerimizi sunuyor, saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz" denildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ DE BELLİ OLDU
Öte yandan, saldırganlardan birinin kimliği belli oldu. Fransız Savcı François Molins, saldırganlardan birinin 19 yaşındaki Adel Kermiche olduğunu duyurdu. Kermiche’nin 2 kez Suriye’ye gitmek üzereyken yakalandığı belirtilirken, saldırganın Mart ayına kadar hapiste kaldığı ve daha sonra ev hapsine alındığı kaydedildi. Saldırı sırasında üzerinde elektronik pranga bulunduğu öğrenilen Kermiche’nin saldırının gerçekleştirildiği Saint-Etienne-du-Rouvray bölgesinde büyüdüğü bildirildi.
Geçtiğimiz Mayıs ayında kuzeninin kimliğini kullanarak bir kez daha Suriye’ye gitmeye çalışan saldırganın önce İsviçre’ye, ardından da Türkiye’ye gittiği ve Türkiye’de yakalanarak İsviçre’ye teslim edildiği, ardından da Fransa’da tutuklandığı ifade edildi. Kermiche’nin ablasının doktor, annesinin de profesör olduğu öğrenildi.
(İHA)