TOKAT (AA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Kocatepe Camisi'nde şehit cenazesinde anamuhalefet partisi genel başkanını protesto ettiler, yumurta attılar, bu demokrasi adına korkunç bir olay." dedi.

Aksakal, partisinin Tokat Esnaf Odalar Birliği Konferans Salonu'nda yapılan il kongresine katıldı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksakal, dün TBMM'de dokunulmazlıkların kaldırılmasının oylandığını hatırlattı.

Aksakal, "AK Parti 367'in altında bir oyla geçmesini arzu ediyordu. Teröre bulaşmış, teröre yardım ve yataklık yapmış herkes milletvekili de olsa yargılanabiliyor. Sanıyorum önümüzdeki süreç siyaset, biraz daha hareketli dönemi geçirecek, öyle görünüyor." diye konuştu.

Doğudaki terör operasyonlarına da işaret eden Aksakal, "Devlet bünyesini koruyacaktır. Önemli olan vatandaşa yapılan işin haklılığını ve doğruluğunu anlatabilecek çalışmayı da birlikte yürütebilmektir. Bölge halkında bu duygunun yerleştirilmesi noktasında devletin biraz yetersiz kaldığı düşüncesindeyim." ifadesini kullandı.

Her gün şehit cenazeleri geldiğine dikkati çeken Aksakal, Van ve Mardin'de terör örgütüne yönelik operasyonlarda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ile Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım için düzenlenen cenaze töreninde bazı vatandaşlarca Kılıçdaroğlu'na yumurta attıklarını belirterek, "Dün bir hadise yaşandı. Kocatepe Camisi'nde şehit cenazesinde anamuhalefet partisi genel başkanını protesto ettiler, yumurta attılar, bu demokrasi adına korkunç bir olay." değerlendirmesinde bulundu.