DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Eğer demokrasiye inanıyorsanız, parlamenter sistemin ve batılının, ileri çağdaş medeniyetler seviyesindeki ülkelerdeki insanların yaşam standartlarını güvence altına alabiliyorsanız isterse adınız kral olsun" dedi.
DSP Manisa İl Başkanlığı, olağan kongresini gerçekleştirdi. Öğretmenevinde düzenlenen kongreye katılan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 27 Kasım tarihinde olağan seçimli büyük kurultaylarını yapacaklarını ifade etti.
DSP’nin Cumhuriyet rejimi ile bir sorunu olmadığını belirten Aksakal, "Başkanlık dendiği zaman ne anlaşılıyor bunu bilmiyorum. Ama başımızdaki Cumhurbaşkanının görevi ve adı zaten başkan. Cumhur, halk demek, başkan da başkan demek. Bunda bir sıkıntımız yok. Şimdi adı başkan olduğu zaman veya kendilerini değimiyle ‘Reis’ dendiği zaman asgari ücret 4 bin TL olacak mı? Ben buna bakarım. Liselerdeki çocuklarımız üniversitelere sınavsız mı girecek, yoksa çiftçinin mazotu 1 TL’ye mi inecek? Eğer bunlar olmayacaksa adın Cumhurbaşkanı veya başkan olsa ne yazar. Eğer demokrasiye inanıyorsanız, parlamenter sistemin ve batılının, ileri çağdaş medeniyetler seviyesindeki ülkelerdeki insanların yaşam standartlarını güvence altına alabiliyorsanız isterse adınız kral olsun. Bu bizi hiç bozmaz. İngiltere’de, Danimarka’da kral var. Ama demokrasi var. İnsan hakları var. Gelişmişlik, çağdaşlık var. Dolayısıyla bu tip terimlerin arkasına takılıp bunların peşine düşüp bu tür gündemlere alet olmayız. Biz önümüze bakarız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 93’üncü yılını kutladığımız bu günlerde ilelebet payidar kalacaktır. DSP’de bunun güvencesidir"’ dedi.
Konuşmaların ardından kongreye geçildi. Seçimde partinin 59 delegesi oy kullandı. Tek liste ile gerçekleştirilen seçimde partinin 3 yıldır başkanlık görevini yürüten Mesut Öztürk, güven tazeledi.
(İHA)