Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik’i Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşturulmamasına Zonguldak’taki Düzköylülerden tepki geldi.

Cuma günü toplanan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Düzköy’ün sorunlarını dile getirmeye çalışan Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik’i meclise başkanlık yapan Başkanvekili Seyfullah Kınalı tarafından söz verilmedi. Sözünü kesen Kınalı’ya tepki olarak Başkan Abidin Çelik meclisi terk ederek tepki göstermişti.

Bu duruma Zonguldak’taki Düzköylüler sessiz kalmadı. Türkiye Muhtarlar Derneği eski Genel Başkan Yardımcısı aynı zamandaZonguldak Muhtarlar Derneği eski Başkanı Hüseyin Küçükaslan tepki gösterdi. Çayırbağı’ndan 1961 yılında ilk okulu bitirerek köyünden ayrılmak zorunda kaldığını belirten Küçükarslan, “Çok genç yaşta muhtar ve Zonguldak muhtarlar dernek başkanlığı 27 yıl Türkiye Murtarlar Derneğinin kurucusu ve genel başkan yardımcısı olarak 34 yıl görev yaptım. 1980 öncesi kardeş kardeşi vurduğu dönemlerde mahallesine iline geçlerine sahip çıkan olay olmaması için valilerim, emniyet müdürümle alay komutanımla, başsavcımla ve diğer erkanı siyasi partılarımız, milletvekillerimiz, bakanlarımızla ayrım gzetmeten çalışmalarımı sürtürdüm.

 DYP Grup salonunda Sayın Başbakan Tansu Çiller Hanfendi Zonguldak Muhtarlarını kabulünde konuşmam bu resimmimi koymamın nedeni. Benim siyasi düşüncem her siyasiler bilir. Asla hizmette siyaset sıkıntısı çekmedim onlara şükranımı sunuyorum. Bu kadar açık yazmamın nedeni Trabzon Belediye Meclis toplantısında Düzköy Bleediye Başkanımız söz almak istemiş, başkanvekili söz vermemiş olması. Seçilmiş bir kişinin düşüncesi ne olursa olsun o bir ilçeyi temsil ediyor. Yapılan bu hakaret ilçe halkına saygısızlıktır. Yıllarca siyasilerle çalışan biri olarak Düzköy’ün siyasi parti temsilcileri ilçe yöneticileri bir araya gelerek yapılan haksızlığa karşı biraber hareket atmaleri ve Düzköy’ün güçlü olmasını göstermeleri gerekiyor. Özümüzü Düzköylüler olarak Zonguldak’tan düşünçeye saygılı kiiş olarak buradaki himşerilerimin akrabalarım adına başkanvekili Seyfullah Kınalıyı kınıyorum” ifadelerini kullandı.