Küçük  büyük herkesi kendine hayran bırakan film animasyon film olarak sinemalar da yerini almıştır. İzleyen herkese eğlenceli dakikalar yaşatacak olan filmde oldukça değişik ve başarılı efektler ve teknikler kullanılmıştır. İzleyici kitlesinden tam not alan film, animasyon ve aksiyon tutkunlarının raflarında bulunması gereken başarılı bir yapıttır.

Film ABD’de zootropols ismiyle bilinirken tüm Avrupa ülkelerinde Zootopia ismiyle bilinmektedir. Filmin İngilizce versiyonunun seslendirilmesinde Shakira gibi ünlü isimler yer almıştır. Yönetmenliğini Jared Bush, Rich Moore ve Byron Howard’ın yaptığı filmde, Idris Elba, Jason Bteman, Shakira, Alan Tudyk, Giinfer Goodwin gibi dev oyuncu kadrosu yer almıştır. İnternet üzerinden de rahatlıkla izlenebilecek olan filmin Türkçe dublajı ya da Türkçe Alt yazılı olan çekimleri de vardır. Reklamlara maruz kalmadan, görüntü donmadan ve görüntü atlamadan büyük bir keyifle izleyeceğiniz film sizin sevdiklerinizle beraber keyifli dakikalar yaşamanızı sağlar. IMDB puanı 7.6 olan film ailecek izleyebileceğiniz başarılı animasyon filmidir.

Zootropolis- Hayvanlar Şehri Judy isimli sevimli bir tavşanın küçük gösterisiyle başlıyor. Bu gösteride Judy’nin avcı karşısındaki çaresizliği görülüyor. Filmin en dikkat çekici noktası hayvanların modernleşmiş ve medeniyetleşmiş halde karşımıza çıkmasıdır. Film içinde her bir hayvanın kıyafetli olması buna örnektir. Hayvanlara teknolojik virüsler bulaşmış olmasında rağmen hayatlarına devam etmeye çalışırlar. Filmde insanların kendini yaratıldıkları ilk andan bu yana üstün görmeleri ve egoları, hayvanlara bakış açılarının eleştirildiği dikkat çeker. Filmin başrol kahramanı Judy küçük kentten büyük kente gelince ortama adapte olma sorunu yaşar. İnsana alışmaya ve modern yaşama alışmakta zorlanan Judy’nin başından geçenler eğlenceli bi şekilde gözler önüne serilir. Film, küçük izleyicileri hem eğlendirirken hem de mesaj vermektedir. İnsanların hayvanlara bakış açısını ve onları küçük görmesini eleştiren ustaca efektlerle donatılmış olan başarılı bir yapıttır. Filmde olaylar bu perspektifte gelişirken, sonu klasik bir şekilde bitiyor. Judy ve tilki Nicky arkadaşlık kuruyorlar ve bunun verdiği güçle tüm olayları çözebileceklerine inanıyorlar.

Kaynak: http://www.evrenselfilmler.net/zootropolis-hayvanlar-sehri-zootopia-turkce-dublaj-izle.html