Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FÖTÖ’yle ilgili vatandaşların da sorumluluğu olduğunu söyleyerek, "Elinde belgesi olan gidecek bunu gerekli mercilere verecek. Yargıya verecek, hukuka verecek. Onlar da gerekli işlemlerini yapacak" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kurban Bayramı münasebetiyle Samsun’un Çarşamba ilçesine ziyarette bulundu. Çarşamba Göl Restoran’da partililer ile bir araya gelen Bakan Kılıç, ilçede önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, programa katılanların bayramlarını kutlayarak teşekkür konuşması yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından söz alan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, FETÖ terör örgütü mensuplarının birer birer ayıklandığını ifade ederek, “15 Temmuz sonrası FETÖ terör örgütü ile ilgili hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız gereği ne ise yapılacağını belirttiler. İnşallah bunları cımbızla ayıklar gibi aramızdan ayıracağız. Bizler birbirimize sahip çıkmalıyız. Bizim kutsal varlıklarımıza bunlar kim oluyor da engel olmak istiyor. Yeter ki bir olalım, birlik olalım. Uyanık olalım ve memleketimize sahip çıkalım” dedi.
Bakan Kılıç, konuşmasında FETÖ’ye yönelik operasyonların sürdüğünü, elinde bilgi ve belge olan vatandaşların gerekli mercilere ulaştırması gerektiğini belirtti. Kılıç, “Son dönemde zor günler yaşadığımız kadar, gururlu günlerde yaşıyoruz. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün başını çektiği darbe girişimini bertaraf eden bu aziz millet, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla sokaklara çıkıp, meydanlara çıkarak geleceğine sahip çıkan bu millet inşallah gelecekte de bunun başarılarını ve çalışmalarını görecektir. Bu girişimden çok kısa bir süre sonra, herkes Türk Silahlı Kuvvetlerinin acaba bu yaşadığı travmayı toparlayabilecek mi, ne zaman kendini toplayacak, içerisine sızmış olan bu hainleri ayıklama noktasında başarılı olabilecek mi derken, çok kısa bir süre sonra Fırat Kalkanı Operasyonu ile Suriye’de ki DAEŞ, YPG, PYD gibi terör örgütlerinin hepsiyle mücadele içerisine girdiler. Şuanda sınırlarımızın güvenliği için uluslar arası anlaşmalardan doğan haklarımızın icrası için Suriye’deki, Cerablus’taki harekatta çok ciddi bir başarıya ulaştık. İşte tüm dünyaya 15 Temmuz gecesi demokrasi dersi verdiysek, yine tüm dünyaya terörle mücadelenin nasıl yapılması gerektiğini ve bunu yaparken nelerin yapılması gerektiğinin de en büyük ispatını bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri ile ortaya koydu. Devletimizin ve emniyet güçlerimizin içerisine sızmış olan 40 yıldır bu sızma harekatını yapan bu terör örgütü ile mücadelemiz adaletli bir şekilde, adil bir şekilde devam edecek. Acıma yok, müsamaha yok. Hiçbir zaman onlara acımayacağız ama adil olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirmiş olduğu gibi, ince eleyeceğiz, sık dokuyacağız. Ama elimizdeki bulgulara da sonuna kadar değer vereceğiz “ dedi.
Samsun’da yapılan yatırımlara değinen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Başbakanımızın da dediği gibi; ’Söz üstüne söz koymaya değil, taş üstüne taş koymaya geldik’. Bizler iş yapmaya geldik, konuşmaya değil. İş yapacağız. Bundan bir hafta önce Bafra’da bir köprü açılışı yaptık. Neredeyse 100 yıldır beklenilen bir köprünün Büyükşehir Belediyesi ve Bafra Belediyesi ile birlikte açılışını yaptık. Şimdi bayramdan sonra Çarşamba’da yine aynı şekilde Büyükşehir Belediyemiz, Çarşamba Belediyemiz ve merkezi hükümetten gelen desteklerle yapılan bir köprünün açılışını inşallah gerçekleştireceğiz. Şuan bu köprüyü vatandaşlarımız kullanıyor. İnşallah bayram sonrası bu köprünün açılışını da yapacağız. Samsun’da yapılan yatırımlarımız, Çarşamba’daki yapılan yatırımlarımız hiç durmuyor. Çarşamba’ya stat yapımı, spor salonu, yurtlar ile ilgili yatırımlarımız bulunmakta“ diye konuştu.
Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bakan Kılıç, “Birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Üzerimizde büyük sorumluluk var. O dedi, bu dedi değil, elimizdeki belge ve bilgilerle konuşacağız. Artık herkes işine, gücüne bakacak. Ticaretine, sanayisine, kamu görevlisi kamu işine bakacak. Bizim üzerimizde ağır bir sorumluluk var. 15 Temmuz gecesi milletimiz bize ağır bir sorumluluk verdi. Bunu yerine getireceğiz. Ama 17-25 Aralık tarihinden beri Cumhurbaşkanımız her zaman söyledi. Bizler de her zaman söyledik. Bunlar çok fena. Bu FETÖ adeta milletin hayır için vermiş olduğu katkıları emmiş, kan için kullanmış. O zaman bunları söylüyorduk. Bizlere inanmayanlar oluyordu. Ama 15 Temmuz’da bunların gerçek yüzlerini gördük. Onun için acıma yok. Elimizdeki belgelerle, kılı kırk yararak işimize bakacağız. Herkes işine bakacak. Elinde belgesi olan gidecek bunu gerekli mercilere verecek. Yargıya verecek, hukuka verecek. Onlar da gerekli işlemlerini yapacak. Biz emniyet ve istihbaratla çok yakın çalışıyoruz. Hukuk ve yargıyla çok yakın çalışıyoruz. Sizlerde elinizde ne varsa yargıya teslim etmekle mükellefsiniz. Bu noktada çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek. 15 Temmuz gecesinde de hızlı bir şekilde refleks veren yargıya da teşekkür ediyorum. Herhalde Çarşamba’da da bu anlamda bir sıkıntı yok. Bize gelen bilgilerde olmadığı yönünde. Dolayısıyla Samsun ve Çarşamba’da bu çalışmalar en hızlı şekilde devam edecek. Yatırımlarımız devam edecek. Ve inşallah önümüzde ki bayramlarda yine beraber olacağız. Ama üzerimizde büyük sorumluluk var. Bu millet 15 Temmuz gecesi gibi bir olmalı. 7 Ağustos tarihinde Yenikapı’da Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, siyasi parti genel başkanlarının bir arada olduğu, Genelkurmay başkanımızın, meclis başkanımızın bir arada olduğu bütün sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği çok büyük bir miting yapıldı. Dünyaya burada demokrasi ve hukuk dersi verildi. İnşallah verilen duruşla yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmasının sonunda teşekkürlerini sunan Bakan Kılıç, vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından toplu bir hatıra fotoğrafı ile program son buldu.
(İHA)