TRABZON (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, son günlerde Türkiye ve Ortadoğu'da yaşananlara değinerek, "Bugün Türkiye bir var olma mücadelesi veriyor, gelecek mücadelesi veriyor. Sadece bu ülkenin, bu bölgenin değil, milletin değil, bu ümmetin de bağımsızlık mücadelesini veriyor" dedi.
Bakan Albayrak, Of ilçesinde düzenlenen AK Parti Şubat ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, baba ocağı Trabzon'a bakan olduktan sonra ilk kez geldiğini belirterek, kendisini coşkuyla karşılayanlara teşekkür etti.
AK Parti'nin 1 Kasım'da büyük bir başarı ortaya koyduğunu, bunda Karadeniz ve Trabzon'un da büyük katkısı bulunduğunu belirten Albayrak, bu başarının önemini dile getirdi.
Albayrak, Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinerek, şunları kaydetti:
"Özellikle son 6 ayda yaşananlar... Son dönem terör olaylarıyla ilgili ülkemizin yaşadığı süreçler özelinde, çok önemli bir süreçle karşı karşıyayız. Belki de son 100 yıldır olmadığı kadar, bu ülkenin birliği ve beraberliği bu kadar büyük önem arz etmemişti. Kesinlikle ve kesinlikle çok hassas ve kırılgan bir dönemden bahsediyoruz ve öyle bir dönem ki bölgemizdeki coğrafyada Suriye, Irak ve bölgede yaşananlar özelinde çok zor bir iklim ufukta, çok sıkıntılı günler belki de ufukta. Böyle bir sıkıntının, fırtınanın yaşandığı dönemde her şeyden daha çok ihtiyacımız olan yek vücut olmak."
Güçlü bir şekilde ayakta durmak gerektiğini vurgulayan Albayrak, "Hamdolsun iktidarımız döneminde Türkiye'nin birliği ve beraberliği için çok önemli adımlar attık, önemli bir söylem, muhabbet, kardeş birliği geliştirdik ama bugün bundan sonra özellikle son 6 aydır yaşanan operasyonlarla Hükümetimiz çok kararlı bir duruş sergiledi. Başta Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Hükümetimiz, Başbakan'ımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde, çok ama çok önemli operasyonlarla hassas bir dönemden geçiyoruz" diye konuştu.
Albayrak, son dönemlerdeki operasyonların başarılı olduğunu dile getirerek, "Bu operasyonlar, Türkiye'de terör unsurlarının sonuna kadar temizlenmesiyle ilgili. Bu ülkede bir daha gözyaşı akmasın, analar ağlamasın, kardeş kardeşe silah çekmesin düsturuyla çok kararlı bir operasyon süreci yaşıyoruz" ifadesini kullandı.
Seçimlerden önce de sonra da terör konusunda kararlı bir tutum sergilendiğini dile getiren Albayrak, "Bu süreç sonuna kadar devam edecek taki bu terör unsurları sonuna kadar temizlenene kadar" diye konuştu.
- "Attığımız adımlar birilerini rahatsız ediyor olabilir"
Türkiye'nin ekonomik büyümesini, siyasi ve demokratik gelişimini her geçen gün daha da ileriye taşıyarak çok önemli adımlar attığını belirten Albayrak, şöyle devam etti:
"Bu attığımız adımlar birilerini rahatsız ediyor olabilir. Özellikle kimlerin rahatsız olduğunun farkındasınız. Lafın tamamı herkese söylenmez. Biz bir de Ofluyuz. Lafın tamamını zaten anlıyoruz. Dolayısıyla bu süreçlerde inşallah ülkemizin birliği ve beraberliği açısından hayati günler geçirdiğimiz bu günlerde Türkiye'de Meclis'te 4 tane parti var ama maalesef milli ve manevi değerlere bağlılık anlamında özellikle son bir yıl içinde bu dört partinin nasıl pozisyon aldığını da yaşadık. Bu AK Parti olarak bizlere ayrı bir yük, sorumluluk ve vebal getiriyor."
Muhalefet partilerinin söylem ve eylemlerinde tutarsızlık olduğunu kaydeden Albayrak, "Çok çalışmamız lazım. Konu milletin, memleketin, özellikle de ümmetin bekasıysa, geleceğiyse, önümüzdeki 3-5 ya da 10 yıl içinde bir tarih yazılıyorsa bu tarih sürecinin içerisinde her bir birey olarak bize büyük bir sorumluluk düşüyor" diye konuştu.
- "Bugün Türkiye bir var olma mücadelesi veriyor"
Bakan Albayrak, Türkiye'nin bir var olma mücadelesi verdiğini belirterek, "Bugün Türkiye bir var olma mücadelesi veriyor, gelecek mücadelesi veriyor. Sadece bu ülkenin, bu bölgenin değil, milletin değil, bu ümmetin de bağımsızlık mücadelesini veriyor. Böyle bir mücadeleyi veriyorsa bu mücadelede teşkilatımızın en tepesinden en aşağısındaki arkadaşa kadar hepimizin, bir Ulubatlı Hasan edasıyla bu davayı, bu sorumluluğu, ufku ve vizyonu yüklendiğimizi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. Bu sebeple ümmet, millet olma bilincinden hareketle tüm Türkiye'yi, bölgeyi kuşatacak bir vebali omuzlarında taşıdıklarını ifade eden Albayrak, "Bu şuuru kaybetmeyin. Nasıl İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi bugün de çok ama çok daha fazla çalışıp bir mücadele ortaya koymamız lazım" dedi.
Bakan Albayrak ve toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.