Toplantıya İl İdari Mali İşler Başkan Yardımcıları Ahmet Haşim Ekici, Aziz Mürtezaoğlu, İlçe İdari Mali İşler Başkanları, İl Gençlik ve Kadın Kolları İdari Mali İşler Başkanları katıldı. Toplantıda önemli açıklamalar yapan Aslan, “Millet iradesinin tam karşılığı olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi için yapılan anayasa değişikliği kararı TBMM’den geçen hafta itibariyle geçmiş ve artık söz asil milletimize kalmıştır. Milletimiz önümüzdeki referandumda yine üzerine düşeni yapacak ve referandum büyük bir halk desteği ile geçecektir. Bu manada Trabzon olarak Bakanımız Süleyman Soylu Bey tarafından bizlere 80% rakamı hedef olarak verilmiş olup, teşkilatlarımız gerekli çalışmalara başlamıştır. Allah’ın izniyle bizlerde, İl Başkanımız Haydar Revi Bey’in önderliğinde Sayın Bakanımızı bu konuda mahcup etmeyeceğiz.” dedi. 

EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASI 

Aslan açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Bu sistem kuvvetler ayrılığı ilkesini tam olarak hayata geçiren, vesayeti ve koalisyonları ortadan kaldıran, milletin iradesinin tam karşılığı olan, 2023 Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine giden yoldaki en uygun sistemdir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile beraber artık vesayet ortadan kalkacak ve dış güçlerin, koalisyonlar ve zayıf hükümetler üzerinden milletimize ayar verme durumu oluşmayacaktır. Bu sistem ile artık Türkiye, Ekonomisiyle, Milli silah ve Elektronik Sanayisiyle, Dünyayı Kıskandıran Büyük Altyapı ve Üstyapı projeleriyle ve Türk Tipi Yönetim Biçimiyle dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak ve yeniden sinyalleri bugünde gözüken süper güç haline gelecektir. Bu referandum Büyük Milletimizin son 150 yıllık tarihindeki en önemli dönüm noktasıdır.” 



CHP’NİN MİLLETLE ORTAK BİR DEĞERİ KALMAMIŞTIR

CHP’nin neden karşı çıktığını da ifade eden Aslan, “CHP zihniyeti hiçbir zaman halkın isteklerine ve değerlerine saygı duymamış, saygı duymamakla kalmayarak iktidar olduğu dönemlerde insanları baskı ile yıldırmaya çalışmış, milletin değerlerini aşağılamış, vesayetçi sistemin esas temsilcisidir. Aziz Milletimiz, Ezanın Türkçeleştirilmesini, Camilerin ahır ve meyhane yapılmasını, Kuran eğitiminin ve başörtüsünün yasaklanmasını, Merhum Adnan Menderes’e, Merhum Turgut Özal’a ve Merhum Necmettin Erbakan’a yapılanları unutmamıştır. Aziz milletimiz 3 kuruş para için Avrupa kapılarında dilenen yöneticileri unutmamıştır. CHP zihniyetinin, dış şer güçler ile ittifaklı gezi parkı olayları ile milletimizi düşürmeye çalıştığı durum ortadadır. Daha dün 17-25 Aralık darbe planları yapan aşağılık Fetö terör örgütü ile yaptıkları ortaklık milletimizin hafızasındadır. CHP milletvekillerinin terörist cenazelerinde boy göstermeleri halkımızın aklından çıkmamaktadır. Bu haliyle CHP, adında geçen halktan kopuk, halka uzak, milletle ortak bir değeri olmayan bir parti haline gelmiştir. Başkanlık sistemi gelirse kan akar diyen bir zihniyet tam bağımsız bir Türkiye’yi idrak etmesi mümkün değildir. Bu haliyle bu partinin Cumhurbaşkanlığı Sistemine karşı çıkması doğaldır. Ancak kararı onlar değil, biz de değil Aziz Milletimiz verecektir” şeklinde konuştu.