Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Eski Başkanı Haluk Dinçer’in “Muhatabımız Cumhurbaşkanı değil, başbakandır” sözlerini sert bir dille eleştirdi.
Erdoğan, “Neymiş muhatapları cumhurbaşkanı değilmiş, sen kimsin yahu. Bu fakiri milleti muhatap görmüş, sen beni muhatap görsen ne yazar, görmesen ne yazar” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TUMSİAD) Genel Kurulu’na katıldı. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AB Bakanı Volkan Bozkır, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada paralel yapıyı eleştirdi. Somali’de yaptığı ziyaret sırasında çocuklara hediye ettiği bir derginin farklı bir fotoğrafla montajlanmış halini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi.

“ARTIK SEÇİMLER YAKLAŞIYOR SALLA TUTAR DEMİŞLER”
“Bu paralel yapı montaj konusunda ustadır” diyen Erdoğan, “Bizim Somali’de çocuklara dağıttığımız bir kitabın kapağını değiştirip sosyal medyada piyasaya sürmüşler. Yetmemiş bu montajı ana muhalefet partisi başkanının eline tutuşturmuşlar. Sen bunu kürsünden salla dur. ‘Artık seçimler yaklaşıyor salla tutar’ demişler. Tabii o da bunlara uymuş. Yalan yanlış bu notları kaçıncı defadır kürsüden sallıyor. Üniversite sınavları ile ilgili sahte bir mail gösterdi, rezil oldu. Kayseri ile ilgili sahte belgeleri gösterdi rezil oldu. Ama tazminat nedeniyle hakikaten Kayseri sucuğa doydu. Ben de çok dava kazandım. Biraz daha biriksin de biz de artık büyük bir meydanda dağıtım mı yaparız yoksa fakir fukaranın olduğu yerde bir çalışma mı organize ederiz” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN, TÜSİAD ESKİ BAŞKANI HALUK DİNÇER’İ ELEŞTİRDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Eski Başkanı Haluk Dinçer’in “Ortaya çıkmış paralel bir devlet göremiyorum” sözlerini de sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Paralel yapı ile iş tutan sadece muhalefetteki siyasi partiler değil, başka çevrelerden de bu yapı ile iş tutanlar var. İşte Türkiye’nin en büyük işveren derneği durumunda olan ve kısa süre önce görevi bırakan başkanı çıktı ‘ben bir paralel devlet görmüyorum’ dedi. Aslında bal gibi görüyor. Görüyor da bunu söylemek işine gelmiyor. Kim bilir onun da belki bir montajı vardır, onunla ilgili de belki bir şantaj vardır. Öyle bir cesaret, basiret yok. Çünkü bunların zaten huyu bu. Sizinle karşı karşıya geldiklerinde hemen elleri ovuştururlar. Eve yemeğe bekliyoruz derler. Bunlar hep iyi güzel de kalkıp sen bu ülkenin cumhurbaşkanına, başbakanına saygısızlık yaparsan bunun cevabını öyle veya böyle alırsın. Çünkü bunlar bir kez olmadı. İki kere olmadı. Defalarca oldu. Biz her defasında acaba düzelirler mi gayreti için de olduk. Çünkü bunlar şuna alıştılar. Bunlar 24 saatte hükümet devirir, hükümet kurarlardı. O devirler eskide kaldı.”

“BUNLAR İŞİNE GELENİ GÖRÜRLER”
“Bunlar işine geleni görürler, gelmeyeni görmezler” diyen Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar başörtüsünü görüyorlar. İmam hatip liselerini görüyorlardı. Bunlarla ilgili özel raporlar hazırlamışlar. Yüksek faizi hiçbir zaman görmediler. Çünkü oradan besleniyorlar. Kendi cebinden koyduğu para ile değil önce pompaya biraz su dolduruyor sonra basın oradan istediği kadar suyu çekiyor. Mevduat dediğin olay bütün vatandaş hepsi oraya para akıtıyor nasıl olsa. Bu ülkede batık bankalar senaryosu yaşamadık mı. Rivayetlere göre 100 milyar doları aşan o sendromu bu ülke yaşamadı mı? Biz zorunlu tasarruf adı altında dönemimde 13.5 milyar ödedik işçi ve memura. Konutla ilgili konu edindirmede 3.5 milyar TL ödedik. Alan götürdü, alan götürdü. Yüksek enflasyonu görmezden geldiler. Çünkü onlarda bir zararı yoktu” şeklinde konuştu.

“YATIRIM İÇİN FAİZLER EN DÜŞÜK NOKTAYA İNMELİ”
Yatırımların önündeki en büyük engelin yüksek faizler olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:
“Ben cumhurbaşkanı olarak tezimi yine ileri sürüyorum. Enflasyon sebep değil neticedir. Faiz sebeptir ve enflasyonu doğurur. Bu ülkede yatırım istiyorsan faizlerin en düşük noktaya inmesi gerekir. İstihdam istiyorsak yatırım olması lazım. Yatırım girişimcinin önüne düşük faizle kredi imkanı sağlayacaksın ki yatırım yapabilsin. Şu anda en yükse 11.7 buna komisyon kattığınızda 15-16 gidiyor. Bunun altından kalkılır mı? Bu piyasaya nasıl yansır. Maliyetler yükseleceği için patron bunu sattığı ürüne vuracak. Bakıyorsun birileri çıkıyor şunu söylüyor sanayiye önem vermemiz lazım inşaat sektörüne önem vermenin anlamı yok. Yahu inşaat sektörü emek yoğundur. İnşaat sektörü olmadan bir ülkede kalkınma olmaz. Biz en zor zamanda inşaat noktasında ara vermedik. İnşaat ve sanayi bunların at başı gitmesi lazım. Ne sanayiyi terk edeceksin ne inşaat sektörünü. Ülke büyüyor ve genişliyor. Artık bu ülkede kentsel dönüşümlerle yeni bir Türkiye inşa edeceksen inşaat sektörünü görmezden gelemeyiz.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN “3 ÇOCUK” ÇAĞRISINI YİNELEDİ
Türkiye’nin nüfusuna da dikkat çeken Erdoğan, 3 çocuk çağrısını yineledi. Nüfusun artması gerektiğini belirten Erdoğan, “Hamdolsun nüfusumuz da artıyor istediğimiz gibi artmıyor az artıyor. Daha fazla artmalı. Şu anda 77.8. Hedefimiz 2023’de 85. Gönlüm daha fazlasını arzu eder. Bir ülkenin dinamizmi genç nüfustur. O nüfusu yakalayamazsa o ülke bitmeye doğru gider. Şu anda batı gidiyor. Nüfus artışının yüzde 2 üzerinde olması lazım. En az 3 çocuk bizim olmazsa olmazımız. Sağda solda yazılanlara bakmayın. 1 olur garip olur, 2 olur garip olur, 3 olur denge olur, 4 olur bereket olur gerisi Allah kerim. O genç dinamik nüfus, emeğin sahibidir. Emek olmadan ekonomi olur mu. Buradan demokrasi ve ekonomi noktasındaki at başı gidişi de sürdürmemiz lazım” dedi.

"BENİ MUHATAP GÖRMESEN NE YAZAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Eski Başkanı Haluk Dinçer’in “Muhatabımız Cumhurbaşkanı değil, başbakandır” sözleriyle ilgili de eleştirilerini sürdürerek, “Bizden önce bütün adaletsizliği görmezden geldiler, üzerini örttüler. Darbeleri dahi görmezden geldiler. Milli olanı görürler üzerine giderler, gayri milli olanı görmezden gelirler. Kendi çarkları dönüyorsa Türkiye batsa umurlarında olmaz. İşte paralel yapı konusunda da bizi hiç şaşırtmadılar. Neymiş muhatapları cumhurbaşkanı değilmiş, sen kimsin yahu. Bu fakiri milleti muhatap görmüş, sen beni muhatap görsen ne yazar, görmesen ne yazar” diye konuştu.

“BÜYÜK TÜRKİYE’NİN NE KADAR HAZIMSIZI VARSA BİR ARADA”
Dernek ve vakıfların önemini vurgulayan Erdoğan, “Bunun için TÜMSİAD gibi MÜSİAD gibi dernek ve vakıflar önemli. Biz bu ülkede milli iradenin üzerindeki vesayeti kaldırdık, siz de sermayenin üzerindeki vesayeti kaldırdınız, kaldırıyorsunuz. Biz siyasette tekelleri alt üst ettik, siz ekonomide tekelleri sarstınız. Bu şekilde ilerlemeyi sürdüreceğiz. Hepsi bir araya geldi. İçeride dışarıda büyük Türkiye’nin ne kadar hazımsızı varsa bir arada. Aynı karenin içinde Esed’i görürsünüz, CHP’nin temsilcilerini görürsünüz, diğer muhalifleri görürsünüz, İsrail’i, paralel yapıyı, insan hakları örgütlerini görürsünüz” dedi.

ERDOĞAN’DAN “TUTUKLU GAZETECİ” ELEŞTİRİSİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de tutuklu gazeteci olmadığını ifade ederek, “İşte geliyor bize bazı uluslararası dernekler soruyorlar ‘cezaevinde şu kadar mahkum gazeteci var’ İsimlerini ver ‘bize öyle dediler’ o zaman bön söyleyeyim. Bizim şu anda cezaevlerinde mahkum olarak 7 kişi var. Bunlar gazeteci değil ellerine bir kart tutuşturup bunları gazeteci yapıyorlar. Peki bunlar düşüncesinden dolayı mı içerde. Çoğu zaten DHKP-C mensubu. Polis öldürmekten, banka soymaktan dolayı mahkum olmuşlar. Bunlardan 3 tanesi bizim dönemde, diğerleri önceki hükümetler döneminde. Pek duruyorlar mı hayır. Bunlarda dürüstlük yok. İftira at tutmazsa iz bırakır. Paralel yapını yaptığı da buydu. Ne insanlara nasıl zulmettiler. 14 yaşında Yakup kardeşimizi içeri alındığında ne yapmıştı adam mı öldürmüştü. Çocuk yaşta içeri aldınız şimdi de tekrar içeri alıyorsunuz. Boşuna çırpınıyorlar, biz hedeflerimize ulaşacağı” şeklinde konuştu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN SERİ KARARLAR ALMAMIZ GEREKİYOR”
Türkiye’nin yeni bir Anayasa’ya ihtiyaç duyduğunu da ifade eden Erdoğan, başkanlık sistemine değindi. Erdoğan, şunları söyledi:
“2023’e yaklaşırken yeni anayasanın büyük ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Bu yeni anayasa içinde yeni Türkiye hedefi var. Bu hızı arttıracak bir sistem değişikliğine ihtiyaç var. Bu sistem değişikliği ayaklarımızı prangalardan kurtaracak. Haziran 7. Türkiye’nin adeta bir kırılma noktasıdır. Bu seçimlerde inanıyorum ki 400’ü alan iktidar yeni anayasayı da kuracaktır, yeni Türkiye’nin de temel taşlarını döşeyecektir. Bunun için sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. 2011 seçimlerinin yapıldığı günün akşamı yeni anayasa ihtiyacın hatırlattım. Mücadele sözü verdim. Bizim yeni anayasa çalışması içinde en önemli noktalardan biri de başkanlık sistemi olayı. Hızlı gitmemiz, seri kararlar gerekiyor. Düşünün birini görevden alıyorsunuz yargı geri iade ediyor. Burada özel sektör var ihbar ve kıdem tazminatı ödersiniz kapıya koyarsınız. Bu yeni anayasa ile birlikte memur işçi ayrımını da ortadan kaldırmak lazım. Aynen gelişmiş ülkelerdeki gibi çalışanlar sistemini getirmek suretiyle bu işi ilerletmek lazım. Bizim yeni anayasayı artık milletime kazandırmamız kaçınılmazdır. Önümüzdeki seçimleri yeni bir anayasayı merkezine alması, yeni bir anayasayı yazacak şekilde teşekkül etmesi 2023 hedefleri ile Türkiye’yi buluşturacak yegane yöntemdir.”
Erdoğan, “Türkiye’yi şahlandıracak yeni anayasayı yazalım ve başkanlık sistemini etraflıca tartışmaya başlayalım. Türkiye’nin şanına yakışır bir sistemi inşa edelim. Muhalefet başkanlık sistemini istemiyor. İstemiyorsa demek ki doğru bir iş yapıyoruz. Bu kadar basit. Büyük devlet olmak için büyük dönüşümleri gerçekleştirmek zorundayız” dedi.
(İHA)